Șanse reale pentru firmele mici, dar și pentru cele foarte mari

0
1.491 vizualizari
views
99% dintre companiile românești sunt IMM-uri, care produc 60% din PIB şi angajează 60% din forţa de muncă. Cu toate acestea, au fost puțini cei care s-au aplecat asupra nevoilor pe care le au oamenii de afaceri cu firme de acest calibru. O spune președintele PSD Brașov, care a prezentat câteva dintre măsurile pe care le propun social-democrații în sprijinul societăților comerciale mici și mijlocii.

Schimbări și simplificări

Pentru ca relaţia să fie definită corect, PSD propune înfiinţarea Ministerului IMM-urilor, Antreprenoriatului şi Turismului. Urmează și o informatizare a sistemul fiscal. ”Toate obligaţiile fiscale se vor plăti online pană la 1 decembrie 2018. Toate firmele vor putea depune online toate formularele solicitate pană la 1 decembrie 2018. Toate sistemele informatice ale instituţiilor publice vor fi interconectate pană la 1 decembrie 2018.”, declară Marius Dunca.
Liderul PSD Brașov afirmă că vor exista restricţii asupra instituţiilor, care vor face cel mult un control pe an, cu excepţia sesizărilor şi cazurilor flagrante. În acelaşi timp este dorită creşterea rolului consultantului fiscal, a contabilului şi a auditorului, care vor fi cei care vor interacţiona cu instituţiile de control. Managerii şi administratorii nu vor mai pierde timp pentru a răspunde organelor de control.
„Un element foarte important este Legea prevenţiei. Nu se va lua nicio măsură din partea instituţiilor de control împotriva unei firme fără parcurgerea etapelor premergătoare de informare şi prevenţie (cu excepţia cazurilor de natură penală). Este exact modelul pe care l-am aplicat pe când eram președinte la ANPC”, afirmă Dunca.

profesionisti_pentru_parlamentul_romaniei
Cu utilajele în curte, importăm
În ceea ce priveşte industria de apărare, PSD doreşte să respecte angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru acest domeniu. Sunt patru obiective principale, printre care revitalizarea industriei de apărare şi a cercetării în domeniu, susţinerea parteneriatelor strategice cu SUA, NATO şi UE, anunță președintele PSD Brașov.
”Concret, în judeţul nostru dorim redeschiderea Fabricii de Pulbere Făgăras, lucru pentru care sunt necesare 4 milioane de euro. Există utilaje aduse de Guvernul Ponta, în urma unei investiţii de circa 10 milioane de euro, dar stau nemontate în curtea fabricii. Nu se poate să importăm anumite produse ale industriei, când le putem produce, mai ales că avem resursa umană. Problema cu industria noastră, în general, este că noi nu am mai investit în retehnologizare. Dacă nu facem asta, nu putem facem faţă cerinţelor UE şi nu ne putem ridica la nivelul cerut de piaţă.”, declară Marius Dunca, președintele PSD Brașov și candidat la Senat.
marius_duca_psd-copy
Cod Unic AEP 11160007
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic