S-a deschis stagiunea concertelor de o valoare culturală deosebită pentru orașul Codlea

0
1.233 vizualizari
views

Duminică după-amiază, în data de 23 februarie a avut loc un concert de cor în sala festivă a Bisericii Evanghelice C.A. Codlea. Cu acest concert a debutat stagiunea „Concerte Bisericești Codlea 2014”.

stagiunea concertelor zeiden

Biserica Evanghelică organizează în fiecare an această tradițională și binevenită stagiune de concerte de înaltă ținută artistică, sprijinită de Asociația Codlenilor din Germania și Farmacia Imunofarm Codlea. Concertul de cor a fost susținut de „Corul Proiect din Transilvania”. Este vorba de o inițiativă a conducătorului de cor Christiane Neubert din Făgăraș, care a înființat acest proiect în anul 2006 cu pasionați membri de cor din diferite localități transilvănene. În fiecare an corul pregătește un program pretențios, cu piese rafinate, reușind chiar să susțină și turnee în străinătate.

La concertul din Codlea acest cor a prezentat piese din diferite epoci muzicale și compozitori din Transilvania, cum ar fi muzicianul baroc Johannes Sartorius sau contemporanul prof. Hans Peter Türk care provine chiar din Codlea. Numeroși melomani codleni au participat la acest concert, având ocazia de a cânta împreună cu corul oaspete două canoane prezentate interactiv de dirijor. Concertul a fost răsplătit cu numeroase aplauze. La final, tinerii comunității evanghelice, îndrumați de preotul paroh Andreas Hartig, au oferit celor prezenți un bufet cu kürtőskalács, cafea, ceai și vin roșu. De asemnea Fundația „Rafael” din Codlea a prezentat o expozitie de mărțișoare. Astfel se poate spune că deschiderea noii stagiunii de Concerte Bisericești Codlea 2014 a fost un eveniment muzical reușit din punct de vedere artistic, cât și de valoare culturală deosebită pentru orașul Codlea.

(Prof. Klaus – Dieter Untch)

stagiunea concertelor 2014 zeiden

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic