S-a aprobat documentația de licitație pentru construirea terminalului Aeroportului Internațional Brașov

0
2.970 vizualizari
views

O altă vestebună în proiectul AIBG este primirea avizului de principiu de la AutoritateaAeronautică Civilă Română pentru Master Planul Aeroportului

Documentația de licitație pentru construirea terminalului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) a fost în sfârșit avizată de Autoritatea Națională de Achiziții Publice. După ce documentația a fost de două ori respinsă (în 26 noiembrie și 7 decembrie), Consiliul Județean Brașov a primit undă verde să desfășoare procedurile de achiziție pentru realizarea terminalului. În prezent, documentația este postată în sistemul electronic de achiziții publice, iar data de deschidere a ofertelor este 27 ianuarie 2019. Valoarea totală a proiectării și execuției terminalului este de 184.671.650 lei.

Totodată, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, precizează că în cadrul procedurii de achiziție pentru proiectarea și execuția celor nouă obiecte din cadrul aeroportului s-au desfășurat etapele de evaluare tehnică și financiară, urmând ca până la sfârșitul anului să fie anunțat rezultatul licitației și să fie transmise comunicările către firmele participante.

Conform caietului de sarcini, după semnarea contractului firma câștigătoare va avea la dispoziție 3 luni pentru activitățile de proiectare și 8 luni pentru execuția lucrărilor de construcție a celor nouă obiecte. Astfel, anul viitor vor fi proiectate și construite clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto și drumul de acces terminal – DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile și porțile, rețelele interioare în aeroport și platforma antisuflu.

O altă veste bună în proiectul AIBG este primirea avizului de principiu de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru Master Planul Aeroportului. Astfel, documentația pe care Institutul IPTANA a realizat-o pentru Consiliul Județean Brașov a fost certificată de autoritatea în domeniu, ceea ce înseamnă că toate caracteristicile viitorului aeroport sunt clar definite în conformitate cu cerințele AACR.

„Avem toate premisele să fim încrezători că în anul 2019 vom construi mare parte din componentele Aeroportului. În paralel facem demersurile pentru certificarea AIBG și pregătim documentațiile necesare încheierii protocolului cu ROMATSA, în vederea asigurării infrastructurii pentru serviciile de navigație aeriană”, mai spune președintele CJ Brașov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic