Roxana Mînzatu: ”S-a discutat tot ce era important pentru români”

0
2.193 vizualizari
views

Dincolo de discuțiile, opiniile  și evaluările diferite care mai apar între membri ai PSD, aceștia sunt uniți. Și nimeni nu va reuși să afecteze această relație din exterior, chiar dacă acesta este scopul. Sunt câteva dintre concluziile care pot fi trase după ședința Comitetului Executiv Național al PSD, care a avut loc sâmbătă.

”În conducerea partidului s-a discutat ieri tot ce era de important pentru români în această perioadă. Dialogul a fost deschis și divers, un număr mare de colegi exprimând aprecieri proprii, propuneri, au fost și subiecte pentru tranșarea cărora am votat, am decis democratic. A avut loc o discuție amplă despre ce s-a întâmplat dar și despre cum a fost perceput de fiecare momentul 10 august și dacă se putea acționa și reacționa mai bine sau mai adecvat din partea autorităților. S-au exprimat numeroase păreri dacă cuiva din Guvern i se pot reproșa aceste lucruri. Totuși, cea mai mare parte a dezbaterilor CEx a fost despre ce a făcut Executivul în ultimele luni, cu accent pe stadiul și ritmul lucrărilor la autostrăzi și în ce măsură lucrurile asumate de Guvern se întâmplă. Am avut pe agendă și asumarea unei date pentru referendumul pentru familie dar și ce avem de făcut pentru ca alianța PSD-ALDE să ofere candidatul optim pentru Președinția României. Tot ce s-a speculat în alt sens nu are temei, în PSD rămânem uniți, inclusiv în diversitatea noastră de opinii, ceea ce bineînțeles că este sănătos pentru cel mai puternic partid politic al României, ceea ce evident că nu convine deloc adversarilor”, declară vicepreședintele PSD, Roxana Mînzatu.

Perioada următoare va fi una calmă din punct de vedere economic, chiar dacă se va încerca specularea politică maximă a oricărei situații, crede reprezentanta Regiunii Centru în conducerea formațiunii.

”Avantajul PSD și, implicit, al românilor e că Guvernul are un plan, numit Program de guvernare, pe care îl pune în aplicare pas cu pas. Acest mod de gândire și de lucru este exact ceea ce românii necesită și apreciază, și exact ceea lipsește cu desăvârșire Opoziției sau președintelui Iohannis. De aceea, în cadrul reuniunii Comitetului Executiv am stabilit două lucruri importante. Primul este că urmează, în curând, evaluarea miniștrilor și a secretarilor de stat. Al doilea, mai important, este programul legislativ pe care îl vom dezbate și adopta în sesiunea de toamnă, care sunt obiectivele pe care Guvernul și Parlamentul în care avem majoritatea, le au de atins. Sunt lucruri importante și bune pentru români care vor fi legiferate în perioada septembrie – decembrie 2018, fie la nivel parlamentar fie guvernamental: proiectele strategice în parteneriat public privat, între care prioritar și cel mai avansat este cel vizând autostrada Comarnic Brașov, pentru care vom avea semnat contractul cu partenerul privat până în luna decembrie 2018; pachetul de finanțare nerambursabilă și creditare GROWTH, pachetul de măsuri pentru turism, ce include elemente precum reducerea cotei TVA, investiții în stațiunile balneoclimaterice sau extinderea pentru încă doi ani a voucherelor de vacanță, Fondul Național de Dezvoltare, Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, măsuri în agricultură, inclusiv compensații corecte pentru cetățenii și fermele comerciale afectate de pesta porcină, relansarea Start Up Nation sau simplificarea administrativă”, anunță deputatul Roxana Mînzatu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic