Roxana Mînzatu, intervenție în plenul online al Camerei Deputaților

0
919 vizualizari
views

Intervenția deputatului Roxana Mînzatu în plenul online al Camerei, la adoptarea legii de îmbunătățire a StartUpNation, lege inițiată de senatorul Radu Oprea, la care și Roxana Mînzatu este co-inițiator.

Parlamentul a adoptat legea care ar trebui să fie temei pentru lansarea ediției următoare a finanțării SUN. De la Guvern, în 6 luni, acest program a avut parte doar de critici și inacțiune.

Pe de o parte Orban ne spune că StartUpNation a fost pomanageală, pe cealaltă parte Iohannis se pozează cu robotul Escu, cel achiziționat chiar de o firmă lansată cu fondurile SUN.

Textul Modificărilor adoptate azi la OUG 10/2017.

Parcursul proiectului de lege, până la adoptarea, aproape unanimă, de azi: detalii aici

Rămâne de văzut dacă legea va fi promulgată de Președintele țării și, mai apoi, aplicată, adică programul lansat…

Pentru că e clar că între Guvernul PNL și Parlamentul care l-a învestit este un dialog al surzilor… desi, in opinia mea, parlamentarii PSD au aratat Guvernului maxima bunacredinta si responsabilitate.

Pe scurt,

Legea votata vizează modificarea criteriilor privind evaluarea on-line a planului de afaceri (grilei de punctaj) si a criteriilor de eligibilitate.

1. acordarea unui punctaj diferit in functie de codul CAEN, avand in vedere valoarea adaugata diferita a diverselor activitati economice,
2. introducerea criteriului de departajare privind inovarea,
3. cofinantare prin introducerea criteriului de departajare privitor la aportul la capitalul social subscris si varsat al societatii aplicante
4. prima afacere – acordarea unui punctaj diferit pe criterii aferente asociatilor/actionarilor
5. criterii cu privire la digitalizarea afaceri
6. criteriul verde – acordarea unui punctaj diferit in functie de performantele energetice ale echipamentelor sau solutiilor tehnologice folosite

Criteriile de eligiblitate se modifica in sensul interzicerii cesiunii partilor sociale pana la 49%, cu exceptia cazurilor in care aceasta se face in baza Legii Business Angel sau a finatarilor participative.

Există și unele modificări de punctaj la unele domenii de activitate economică- coduri CAEN.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic