Roxana Mînzatu despre noul proiect de lege pentru Start Up Nation

0
1.115 vizualizari
views

În cadrul conferinței de presă din 13 decembrie, deputatul Roxana Mînzatu a prezentat noul proiect de lege pentru Start Up Nation. La prima ediție 19.200 de proiecte au fost depuse, iar 7.259 de proiecte au devenit afaceri de succes. Start Up Nation se adresează tuturor generațiilor, din toate domeniilor de activitate.

La ediția a doua, numărul aplicanților a fost mult mai mare. Au fost 33.514 aplicanți, dintre care 9.747 de contracte au fost semnate și finanțate. A fost posibil să se dea un avans de 30%, iar serviciile au fost la fel de bine punctate ca și proiectele de producție.

Acum am depus în Parlament în care propunem modificări la grila de punctare, astel încât ca finanțarea să se facă pe o grilă cu mai multe criterii. Propunem să punctăm la fel de bine serviciile și producția, cu o ușoară depunctare pentru comerț, la inovare 10 puncte și demonsrtează că au un brevet de invenție pe care îl dețin sau cu drept de folosință (…), acordăm max. 15 puncte care vin cu o cofinanțare la capitalul social al viitoarei afaceri. Structura cheltuielilor va fi punctat – max. 15 pct., dacă va cheltui peste 80% pentru achiziția de instalații, aparatură și softuri. Un criteriu nou se referă la calitatea asociatului care accesează Start Up Nation, dacă a mai fost asociat în vreo afacere. Dacă nu a avut afaceri, primește 10 puncte, dacă au mai avut afaceri, să fie depunctați. Este o propunere, vom vedea în dezbaterile parlamentare care va fi formula finală. Un alt criteriu, crearea de mlocuri de muncă, minim unul. Se dau 5 puncte, dacă se creează încă un loc de muncă cu normă întreagă. Mai punctăm cu 5 puncte densitatea IMM-urilor în județul de unde vina aplicantul. Județele cu densitate mică sunt avantajate. Alte 10 puncte primesc aplicanții dacă îndeplinesc 4 criterii: dacă achiziționează și găzduiesc cel puțin 2 ani un site, dacă folosesc o aplicație software pentru contabilitate, pentru trasmiterea comenzilor către clienți online și pentru folosirea unei aplicații de facturare electronică. 5 puncte suplimentare mai primesc cei care folosesc echipamente prietenoase cu mediul”, a precizat deputatul Roxana Mînzatu.

VIDEO Conferință de presă deputat Roxana Mînzatu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic