România și Canada trebuie să își extindă cooperarea pe plan economic, cu beneficii directe în economia ambelor state

0
1.074 vizualizari
views

Lucru pe care îl susține deputatul PSD, Roxana Mînzatu cara participat în ziua de 16 octombrie, la întrevederea Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaților cu delegația Asociației Parlamentare Canada – Europa. În cadrul dezbaterilor, deputatul PSD a spus că unul dintre obiectivele principale în dezvoltarea relațiilor dintre cele două state este reprezentat de extinderea cooperării pe plan economic, ale căror beneficii trebuie resimțite în economia ambelor state.  Deputatul PSD s-a referit și la succesul investițiilor canadiene în centrala nucleară de la Cernavodă, care trebuie să funcționeze ca un exemplu de bune practici și pentru alți investitori canadieni.

 “România este un partener serios, stabil și cu un potențial economic extrem de atractiv. La nivelul anului trecut, schimburile comerciale dintre cele două țări au fost de 342 milioane de dolari, dintre care 213,5 milioane de dolari reprezentând exporturi românești. Canada reprezintă pentru mulți dintre cetățenii români o a doua casă, locul în care muncesc și se dezvoltă, dar este și o importantă piață pentru produsele românești. Am convingerea că relația economică se poate dezvolta și în viitor, cu beneficii directe în economia ambelor state”, a declarat Roxana Mînzatu.

În cadrul aceleiași întrevederi parlamentare, deputatul PSD a subliniat importanța bunelor relații dintre cele două țări care au condus la ridicarea regimului vizelor pentru cetățenii români. Roxana Mînzatu a comparat momentul eliminării vizelor de către Guvernul Canadian cu aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, când cetățenii români au câștigat nu doar dreptul la liberă circulație ci și un set de valori împărtășite de toți cetățenii europeni.

“Ridicarea regimului vizelor pentru cetățenii români în anul 2017 reprezintă o recunoaștere a faptului că între România și Canada relațiile sunt mai mult decât diplomatice. Vorbim de peste 200.000 de români care sunt stabiliți oficial în Canada, cetățeni români care au lăsat acasă familii și care, începând cu 2017 pot circula liber, îi pot vizita pe cei dragi de câte ori doresc. Între cele două țări este o relație privilegiată care trebuie dezvoltată, iar problema vizelor pentru români nu trebuie să devină un subiect în dezbaterile politice de peste ocean” a subliniat deputatul PSD.

Vizita delegației Asociației Parlamentare Canada – Europa vine în contextul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul dezbaterilor, Roxana Mînzatu a subliniat atașamentul țării noastre la valorile și proiectul european, precum și angajamentul de a susține și a promova Uniunea Europeană ca actor global, pe parcursul asigurării președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră.

 “România își urmează parcursul pe calea Europeană, angajamentul Parlamentului și al Guvernului fiind de a promova UE ca actor global și de a continua să urmărim respectarea drepturilor cetățenilor, egalitatea de șanse și un loc cu drepturi egale la masa Uniunii. PSD este singurul partid capabil să gestioneze în mod benefic obligațiile și oportunitățile pe care România le are în raport cu UE, mai ales că în timpul guvernării noastre a fost negociată aderarea la UE”, a completat parlamentarul PSD.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic