Răzvan Popa: Acordarea fondurilor europene trebuie să respecte principiul solidarității, care stă la baza Uniunii Europene

0
1.365 vizualizari
views

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa susține că ar fi incorectă introducerea unor criterii subiective și politice pentru acordarea fondurilor europene. Conform lui Răzvan Popa, o astfel de abordare ar contrazice exact principiul de bază al Uniunii Europene – respectiv solidaritatea între statele membre.

“Diversele semnale privind folosirea unor alte criterii privind acordarea fondurilor europene, altele decât cele care stau la baza principiilor pe care se fondează Uniunea Europeană reprezintă o abordare pur politică.

Este, în același timp, o abordare care ignoră obiectivele Politicii de Coeziune – respectiv, reducerea decalajelor economice și sociale dintre statele membre.

Criterii politice și subiective pot fi oricând utilizate drept pretext, tocmai pentru a ocoli principiul solidarității, despre care vorbeam anterior.

Vreau să fiu foarte clar – această poziție de principiu cred că ar trebui împărtășită de oricare eurodeputat, indiferent de grupul politic și țara din care provine.

Cu toții ar trebui să ne batem pentru ca Politica de Coeziune să fie, în următorul ciclu bugetar, un instrument și mai eficient pentru crearea de prosperitate la nivelul Uniunii Europene” a afirmat Răzvan Popa.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic