PSD, partidul promisiunilor respectate

0
943 vizualizari
views

Alegerile din 26 mai reprezintă primul scrutin de după decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. Liderii țărilor membre sunt dornici să rescrie cutumele UE, să analizeze greșelile și se caute o repoziționare strategică. Marea șansă a țării noastre este ca, în urma acestor alegeri, să trimitem la Bruxelles oameni profesioniști și patrioți, care se vor lupta pentru ca România să-și continue parcursul european cu capul ridicat, beneficiind totodată de toate avantajele de care se bucură țări mai mari precum Franța sau Germania.

La alegerile din 26 mai, avem șansa de a ne scrie viitorul cu propriile noastre mâini. După trei ani de guvernare PSD și atâtea măsuri pozitive care au fost implementate, bătălia politică se rezumă simplu. PSD este partidul promisiunilor respectate, în vreme ce PNL și USR sunt partidele lozincilor răsuflate. Noi nu doar că am promis în campanie, dar am și demonstrat în practică faptul că da, se poate. Se poate să dăm românilor în același timp și salarii și pensii mai mari. Se poate să scădem și taxele, dar să repornim și construcția de autostrăzi. Se poate să încurajăm și antreprenoriatul, dar să consolidăm și drepturile sociale ale românilor.

Când noi spuneam în campania din 2016 că da, toate aceste lucruri pot fi făcute, liderii PNL și USR declarau că economia României nu le poate susține, concomitent, pe toate. Iată că nu doar că am realizat ce am promis, dar economia țării a crescut și mai tare. Trei ani mai târziu, copilul, profesorul, inginerul, agricultorul, medicul și pensionarul o duc cu toții mai bine. În fond, la acest lucru se reduce politica. În plan intern, să poți să asiguri cetățenilor un trai mai ușor, cu mai multe posibilități. În plan extern, să te asiguri că țara ta este respectată și tratată cum trebuie de parteneri.

Intern, am demonstrat că putem să asigurăm românilor o viață mai bună. Acum, în această campanie, noi am mers în fața lor și le-am spus că e vremea ca țara lor să fie respectată în Europa, că nu merită și nu trebuie să accepte un dublu standard. Din nou, PNL și USR spun că nu e posibil și că pretențiile noastre sunt prea mari.

Le vom demonstra din nou că afirmațiile lor sunt simple lozinci prin care încearcă să-i descurajeze pe români să ceară ceea ce este pe merit al lor. La Bruxelles, la masa deciziilor, îi vom trimite pe acei candidați care știu ce înseamnă să lupte pentru bunăstarea și drepturile românilor, nu să lase capul plecat în fața intereselor celorlalte țări.

E normal ca fiecare țară să-și dorească să negocieze în avantajul ei. Iar acum, după 26 mai, toate statele membre vor încerca să obțină anumite avantaje. Ceea ce nu e normal e să nu aperi interesele propriei tale țări. Noi de aceea ne luptăm să trimitem la Bruxelles oameni capabili, pentru ca și României să-i fie apărate interesele, nu să fie așezate pe o tavă și oferite cu titlu gratuit. România merită mai mult respect în Europa!

Marius Alexandru Dunca
Senator PSD
Președinte PSD Brașov

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat – PSD
Executat de Zeiden Media Design
CUI mandatar financiar coordonator: 41190008

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic