Programul ”Prima cameră” pentru tinerii între 16 și 25 de ani

0
1.453 vizualizari
views

Deputatul Roxana Mînzatu, ministru la Ministerul Fondurilor Europene, anunță că avem în consultare publică o nouă linie de finanțare cu fonduri europene, care vine în sprijinul tinerilor. Este bine știut faptul că foarte mulți copii rămân pe drumuri după ce ies din sistemul de protecție a copilului, de la casele de copii. Prin acest program se oferă o șansă reală tinerilor care nu au unde locui și vor își construiască un viitor.

”…Ma bucur sa anunt ca avem in consultare publica ghidul #POCU “Prima Camera”, pentru o linie de finantare care va sprijini tinerii intre 16 si 25 de ani care parasesc sistemul de protectie a copilului.

Sprijinul financiar pentru plata chiriei pentru maxim 2 ani, alaturi de servicii complementare de sprijinire a tinerilor iesiti din sistemul de protectie a copilului, inclusiv pentru gasirea unui job sau dobandirea deprinderilor de viata independenta se numara printre costurile care vor putea fi finantate.

Un proiect va trebui sa sprijine minim 50 de tineri si va putea avea o valoare de maxim 1 milion Euro.

Ministerul Fondurilor Europene va lansa in aceasta toamna acest apel, dupa incheierea consultarii si finalizarea ghidului.” – Roxana Mînzatu

Ghidul consultativ al programului poate fi descarcat aici:

http://mfe.gov.ro/wp-content/uploads/2019/09/98f96bd4fcba11ce87e5a79111d0ac65.zip 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic