Prima ședință a Consiliului Local Codlea – Încotro ne îndreptăm?

0
1.164 vizualizari
views

Luni, 18 iulie 2016, a avut loc prima ședință ordinară a Consiliului Local Codlea în noua formulă după alegeri. Pe ordinea de zi în vederea prezentării și inițierii avizului s-a aflat proiectul reabilitării fostului Restaurant Cetate Codlea – Gasthaus zur Schwarzburg  – De ce a ajuns acest proiect pe masa consilierilor? În forma în care investitorul dorește să demareze un proiect de aproximativ 5 milioane euro, restaurant cu hotel de 4-5 stele, săli de conferință, grădină de vară, SPA, etc, este necesar ca anexa – remiza de pompieri să fie preluată sub o formă agreată de ambele părți, cu promisiunea că aceasta (remiza) va fi relocată și utilată complet de către investitor.

Arhitectul acestui proiect a făcut și o prezentare și a adus lămuriri. Vom vedea dacă aleșii noștri vor fi de acord cu investiția.

O altă problemă a fost ridicată de către șefa poliției locale, legat de lipsa atribuirii normei de hrană polițiștilor de către administrație. Aceștia nu au mai fost remunerați cu acest spor de 1 an de zile și au primit retroactiv pe 6 luni. Expunerea liderului polițiștilor locali a rămas fără lări de măsuri concrete, întrucât nu s-a depus un proiect de hotărâre în consiliul local în acest sens.

O altă chestiune discutată a fost cea a traficului greu de pe strada Nouă, unde un cetățean a atras atenția asupra faptului că imobilul unde locuiește s-a deteriorat foarte tare. S-a cerut interzicerea traficului greu (lucru pus în aplicare deja), dar și supravegherea acestuia, deoarece noaptea continuă să treacă mașinile de mare tonaj.

Încotro ne îndreptăm? Ca o sinteză a primelor 60 min din  ședința de consiliu, am descoperit un alt Erwin Albu, cu intervenții pertinente, la obiect, chiar dacă își plimba laptopul pe deasupra capetelor consilierilor ca un elicopter pentru o cât mai bună vizibilitate a transmisiunii live.

Am remarcat un președinte de ședință în persoana noului consilier UPC-ist Agache Aurel Dionisie foarte bine pregătit, care a știut să conducă ședința și să modereze intervenția terților impecabil, am simțit că se încercă o construcție sănătoasă, corectă și serioasă a noului consiliu.

sedinta cl codlea sedintaclcodlea

VIDEO – Investiție de 5 mil euro la Codlea – Gasthaus zur Schwarzburg

VIDEO – Polițiști locali își cer drepturile

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic