Poliția vă informează – Minorii răspund penal?

3
1.349 vizualizari
views

Ai auzit vreodată pe cineva îndemnând minorii să comită infracțiuni sub pretextul că nu vor fi pedepsiți datorită vârstei?

TOTAL GREȘIT! Și minorii pot fi cercetați, arestați preventiv. Deci, mare atenție!

Până la împlinirea vârstei de 14 ani, minorii nu răspund penal. De la această vârsta, însă, până la împlinirea vârstei de 16 ani, minorii răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au știut că fac un lucru rău, nepermis, și și-au dat seama de consecințele lui.

După împlinirea vârstei de 16 ani, minorii răspund penal ca și majorii. Deci nu vă lăsați atrași la comiterea de fapte penale de către majori care vă spun: ,,Hai, du-te tu acolo, fă tu asta, pentru că ești minor și n-o să pățești nimic”. GREȘIT. Dovada? Minorii aflați în penitenciar.

Ce este infracțiunea?

Fapta care prezintă pericol social, săvârșită cu vinovăție și prevăzută de legea penală. Dintre acestea amintim: FURTUL, TÂLHĂRIA, ÎNCĂIERAREA, LOVIREA ȘI VĂTĂMAREA INTEGRITĂȚII CORPORALE, AMENINȚAREA, ȘANTAJUL, DISTRUGEREA, TĂINUIREA, ETC.

Evitați scandalurile, nu vă lăsați tentați de ceasul sau bunurile colegului, nu ridicați pumnul și gândiți-vă că autoapărarea nu presupune ripostarea cu violență și vătămarea integrității corporale. Nu distrugeți bunurile, iar atunci când sunteți martorul unui eveniment negativ anunțati poliția. Tăinuirea este infracțiune.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. buna treaba o sa stam si asteptam sa ne omoare in curte in case dar daca trag un sut in locul sensibil nu crape nu si martorul din casa nu vede nimic ma gindesc ca merge

  2. Salut Ovidiu , nu vreau decat sa fac o mica corectare a definitiei infractiunii ,
    respectiv fapta ca sa intruneasca elementele unei infractiuni trebuie sa prezinte un pericol social GRAV.Pa.

Comments are closed.