Poliția Locală Codlea, amenzi uriașe și confiscarea mijlocului de transport pentru abandonarea deșeurilor în alte spații decât cele autorizate

0
581 vizualizari
views

Atenție! Amenzi uriașe și confiscarea mijlocului de transport pentru abandonarea deșeurilor în alte spații decât cele autorizate.

De asemenea, arderea deșeurilor poate atrage un dosar penal conform OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Va informam că din luna aprilie 2023 Serviciul Poliția Locală a demarat o acțiune pentru prevenirea aruncării/depozitării/abandonării de deșeuri în alte spații decât cele autorizate. În urma activităților s-au aplicat un număr de 55 de sancțiuni contravenționale, iar în lucru sunt circa 60 de cazuri.

De asemenea, în urma acțiunii conform informațiilor comunicate de Servicii de Gospodărire Măgura Codlei, cazurile de abandonare deșeuri au scăzut cu circa 80%.

Pe această cale avem rugămintea să nu mai abandonați lângă platformele de colectare deșeuri municipale ambalaje voluminoase, canapele, mobilier, electrocasnice vechi, moloz, etc.

Colectarea acestor deșeuri se face direct de la domiciliul dvs. de către operator autorizat, respectiv Servicii de Gospodărire Măgura Codlei, în baza unei cereri„, au transmis reprezentanții Poliției Locale Codlea.

Pe raza municipiului Codlea există un fenomen care se află în atenția Serviciului Poliției Locale, prin care diverși cetățeni, care dețin deșeuri provenite din activitatea de construcții, apelează pentru ridicarea acestora la persoane fizice neautorizate care dețin atelaje hipo sau autoutilitare de mici dimensiuni pentru colectarea acestora. Persoanele cărora li s-au încredințat deșeurile, le aruncă pe diverse terenuri situate în extravilanul localității sau la liziera pădurii, producând mari prejudicii mediului ducând în timp la posibilitatea contaminării pânzei freatice. Această mică afacere este popularizată cu anunțuri la mica publicitate cât și pe diverse grupuri de pe rețele de socializare, cum ar fi: „Ce-ti trebuie frate” atât de către cei care dețin deșeuri cât și de către cei care oferă servicii neautorizate de colectare deșeuri.

Pentru ca acest fenomen să înceteze, avem rugămintea ca cetățenii să nu mai încredințeze deșeuri persoanelor găsite la mica publicitate, iar în cazul în care constată un astfel de caz să apeleze de îndată poliția„, este mesajul transmis de Poliția Locală Codlea.

În conformitate cu Ordonata nr.92/2021, încredințarea deșeurilor unor persoane neautorizate constituie contravenție și se sancționează cu o amendă cuprinsă între 5.000 și 15.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 20.000 și 40.000 de lei, pentru persoanele juridice. Efectuarea de operațiuni neautorizate cu deșeuri respectiv, colectare, transport, valorificare, eliminare constituie INFRACȚIUNE.

Pe această cale ne exprimăm încrederea că vom primi ajutorul dvs. în protejarea mediului înconjurător și ținem să vă mulțumim„.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic