PNL-ul este supărat pe ceea ce numește ”un dezastru al bugetelor locale”

0
2.619 vizualizari
views

Peneliștii brașoveni sunt supărați pe bugetele locale ale județului. Capacitatea administrativă a comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor va continua să scadă din cauza reducerii resurselor financiare în varianta prezentată în LEGEA Nr. 2/2018 din 3 ianuarie 2018 privind bugetul de stat pe anul 2018.

Actualul guvern PSD-ALDE ia din fondurile care ajungeau direct în bugetele autorităților locale ca surse sigure (impozit pe venit și impozit pe venituri din pensii) și le transferă la bugetul de stat, pentru a le putea realoca în diverse zone de interes ale clientelei partidelor aflate la guvernare.

Acestea sunt cifrele oficiale utilizate de Ministerul Finanţelor Publice la stabilirea sumelor pentru bugetele locale prevăzute de LEGEA Nr. 2/2018 din 3 ianuarie 2018 privind bugetul de stat pe anul 2018.

Diferenţa de aproape 9 miliarde este o urmare a politicilor dezastruaoase a PSD sau sumele au fost ascunse pentru a fi folosite mai târziu în diverse zone de interes ale clientelei partidelor aflate la guvernare?

Pe parcursul a 10 ani, din 2009 până în 2018, bugetele locale au fost deposedate de aproximativ 20 miliarde lei, la suma de 8 miliarde lei corespunzătoare anului 2018 adăugându-se cele 12 miliarde lei care, în ultimii 9 ani, au fost prădate din bugetele locale prin scăderea cotelor din impozitul pe venit de la 82% – pe timpul guvernării liberale, la 71,5% – în prezent.

Dimensiunea dezastrului guvernării pesedisto-aldiste din cele 12 luni este confirmată şi de confiscarea a 50% a sumelor care trebuiau să revină colectivităţilor locale independente de “ministerul binevoitor”, sume care în fapt erau pregătite pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene şi a proiectelor cu credite bugetare neconsumate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic