Pfizer va încerca să combată cancerul cu profiturile obținute din vaccinul COVID-19. Anunțul gigantului farmaceutic

0
88 vizualizari
views

Pfizer investeşte profiturile extraordinare obţinute din vaccinul şi tratamentul său pentru Covid-19 în dezvoltarea de produse pentru combaterea cancerului, în special în achiziţia sa de 43 de miliarde de dolari a Seagen, a declarat directorul general Albert Bourla la un eveniment de presă organizat joi de Reuters.

Pfizer oferă toate profiturile pe care le-am obţinut din Covid în 2021 şi 2022 şi ceea ce vom obţine în 2023 pentru a achiziţiona tehnologie şi produse care credem că ne vor permite să luptăm împotriva cancerului„, a spus el, numind efortul producătorului de medicamente ca fiind următorul pariu de investiţii.

Venituri record pentru Pfizer, după izbucnirea pandemiei de coronavirus

Produsele pentru Covid au condus veniturile Pfizer la niveluri record, depăşind 100 de miliarde de dolari în 2022 şi 80 de miliarde de dolari în 2021, transmite News.ro.

Bourla vrea să mute atenţia producătorului de medicamente de la vaccinurile şi tratamentul pentru Covid-19, care au plasat compania în fruntea răspunsului la pandemie şi au condus la o creştere excepţională a veniturilor.

Compania se află în mijlocul unei scăderi abrupte, dar aşteptate, a vânzărilor de produse pentru Covid şi se pregăteşte, de asemenea, pentru scăderea veniturilor în anii următori pentru unele dintre medicamentele sale cele mai vândute, pe măsură ce acestea încep să se confrunte cu concurenţa din partea medicamentelor generice ieftine.

Investitorii cer noi medicamente de la Pfizer

Drept urmare, investitorii cer ca Pfizer să producă noi medicamente de succes, care pot atrage miliarde în fiecare an, fie din portofoliul propriu de medicamente al companiei, aflate în dezvoltare, fie prin tranzacţii.

Bourla a supravegheat deja o serie de achiziţii pentru a susţine portofoliul de medicamente al Pfizer, în frunte cu acordul de 43 de miliarde de dolari pentru Seagen, care realizează terapii ţintite complexe pentru cancer.

Alte tranzacţii recente ale Pfizer includ achiziţionarea Biohaven Pharmaceutical Holding, producătorul unui tratament pentru prevenirea migrenei, pentru 11,6 miliarde de dolari, o achiziţie de 6,7 miliarde de dolari a dezvoltatorului de medicamente pentru colita ulceroasă Arena Pharmaceuticals şi o tranzacţie de 5,4 miliarde de dolari pentru Global Blood Therapeutics.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic