Peste 400 de elevi au vizitat DRÄXLMAIER Brașov

0
3.554 vizualizari
views

DRÄXLMAIER Brașov și-a deschis porțile în luna mai pentru a primi viitoarea generație de profesioniști. Peste 400 de elevi de clasa a VIII-a de la școli din Brașov, Codlea, Zărnești, Râșnov și Săcele au trecut pragul fabricii din Codlea pentru a participa la acest proiect inedit. În anul școlar 2018 – 2019, DRÄXLMAIER Brașov pune la dispoziție 23 de locuri pentru tinerii care doresc să se specializeze în meseriile de sculer-matrițer, electromecanic și confecționeri articole piele și înlocuitori.

Brașov, 7 iunie 2018. Doi traineri din cadrul DRÄXLMAIER Brașov le-au fost ghizi celor 400 de tineri vizitatori la întâlnirea lor cu brandul DRÄXLMAIER și cu programul de educație profesională susținut de companie. Elevii au vizitat fabrica și atelierul-școală, în care au avut ocazia să realizeze primele lor proiecte: asamblarea unui elefănțel din piele și a unui roboțel din șuruburi – iar cei care le-au dus la bun sfârșit au primit premii.

”Am fost încântat de ceea ce am văzut în DRÄXLMAIER Brașov. Mi-a plăcut foarte mult că am creat roboței în timpul vizitei în producție. Îmi doresc să învăț o meserie și cred că aici am o șansă excelentă să mă dezvolt profesional, să fac practică și apoi să obțin un loc de muncă imediat după absolvirea școlii profesionale”, ne-a spus Cristi, elev la o școală din Zărnești.

În perioada 15-19 iunie 2018, cei care își doresc să facă primii pași în carieră împreună cu DRÄXLMAIER, în cadrul sistemului de învățământ dual, se pot înscrie la Școala Profesională Germană Kronstadt, alegând unul dintre programele DRÄXLMAIER. Adolescenții beneficiază de un mare avantaj; după își însușesc cunoștințele de bază în cadrul cursurilor din școala profesională, vor continua cu educația practică în cadrul atelierelor speciale din companie. Acolo se vor familiariza cu utilajele și cu procesele folosite în activitatea de producție. Astfel ei pot îmbina perfect cunoștințele teoretice cu cele practice. Pe parcursul anilor de studiu, elevii beneficiază de o bursă lunară care însumează 400 de RON: o bursă privată de 200 de RON oferită de companie și 200 RON, bursă primită de la stat.

”DRÄXLMAIER susține sistemul de învățământ profesional dual încă de la implementarea sa în România. Prin acțiunea de anul acesta am adus alături de noi adolescenți entuziaști, aflați acum în pragul unei alegeri importante în viața lor: ne-am bucurat să îi cunoaștem și să le oferim detalii despre oferta noastră educațională și îi așteptăm să se înscrie în număr cât mai mare”, afirmă Ionuț Ciornei, Director al Departamentului Cercetare-Dezvoltare Interioare România și administrator al DRÄXLMAIER Brașov.

Compania și-a lansat programul de educație profesională în sistem dual încă din anul 2012 în colaborare cu Școala Profesională Germană Kronstadt. Patru generații de elevi au absolvit deja acest program și au primit o diplomă recunoscută la nivel european, iar peste 80% dintre ei sunt acum angajați ai DRÄXLMAIER Brașov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic