Pe strada Măgurii se va circula în ambele sensuri

1
1.052 vizualizari
views
Cătălin Muntean - foto arhivă

Pe strada Măgurii se va circula în ambele sensuri, scrie primarul Cătălin Muntean pe pagina sa de facebook. Odată cu demararea lucrărilor de reabilitare a zonei, au existat diverse speculații privitor la închiderea porțiunii dintre viitorul muzeu și școala germană sau realizarea unui singur sens. Așadar, codlenii pot sta liniștiți, concluzionăm din mesajul primarului care adresându-se locuitorilor dorește să mobilizeze cât mai multe persoane pentru dotarea muzeului cu obiecte vechi, punând la dispoziție și un număr de telefon în acest sens.

Iată și mesajul acestuia:

La 31 octombrie va fi finalizat proiectul de reabilitare a centrului istoric in valoare de 3 milioane euro. Acest lucru inseamna transformarea vechii policlinici in Muzeul Traditiilor Codlene, refacerea Casei Municipale de Cultura atat in ce priveste structura cat si dotarile moderne, dar si modernizarea bibliotecii municipale la standarde europene.

Portiunea de legatura si acces intre cele trei edificii: muzeu, casa de cultura, biblioteca, pana la sensul giratoriu de la Scoala Germana va beneficia de schimbari radicale pornind de la infrastructura și terminand cu elementele de mobilier urbanistic, pavaj de granit, spoturi, lampi si stalpi de iluminat. Ca o paranteza, se va circula pe ambele sensuri.

Am convingerea ca muzeul va fi un punct de atractie pentru turisti de mare importanta alaturi de turnul bisericii sasilor si orga baroca, motiv pentru care solicit tuturor codlenilor de orice etnie si vecinilor urbei sa ne acord sprijinul in ceea ce priveste dotarea muzeului. Personal voi fi la dispozitia persoanelor care doresc sa doneze obiecte vechi, fotografii sau orice altceva ce ne leaga de trecutul istoric al asezarii codlene, la numarul de telefon 0722477621.

Tinand cont ca lucrarile vor fi finalizate, am dori ca la inceputul lui 2016 sa putem sa punem in valoare acest proiect muzeal. Este necesar pentru comunitate sa includem Codlea in circuitul turistic si le multumesc celor care inteleg importanta acestui mesaj.

 

Cătălin Muntean - foto arhivă
Cătălin Muntean – foto arhivă
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.