Opt vaci au murit la Râșnov după ce au băut apă cu substanțe toxice în apropierea fermei

1
14.137 vizualizari
views

Tragedie pentru un fermier din Râșnov, 8  vaci au murit după ce au băut apă din proximitatea fermei, spune fermierul. Acesta mai spune că vacile erau la pășunat și că în 5 minute după ce au băut apa din bălți au căzut moarte.

Vecin în gard cu ferma este un depozit de substanțe toxice, iar acestea s-au deversat și pe pășunea omului, dar și în ferma acestuia. Pericolul este cu atât mai mare cu cât toate aceste deversări ajung în pârâul de pe Cheile Râșnoavei.

Soția fermierului spune că au făcut numeroase sesizări și că administrația locală își bate joc de ei. În urmă cu 2 ani Garda de Mediu a efectuat un control la depozit în urma unui incendiu și i-a amendat, dar cam atât. Nimeni nu a făcut nimic, iar în depozit sunt aduse tot timpul substanțe toxice și sunt ținute în condiții neconforme.

Acum, paguba fermierului este mare, o vacă de lapte ajunge până la 1500 – 2000 euro. Direcția de Sănătate Veterinară Brașov a prelevat probe, dar și Serviciul de Investigații Criminale. De asemenea Garda de Mediu investighează depozitul de pe Cheile Râșnoavei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Întrebați-l pe dl Vestea,pe vremea lui s-a dat aviz depozitului cu deșeuri chimice … mai grav e că zona e îmbâcsită cu astfel de substanțe chimice,care au pătruns în pânza freatică..!!!…este un caz foarte grav de distrugere a mediului,a pânzelor freatice…!!!!asta mai trebuie să nu mori de covid ,ci de cianură….

Comments are closed.