O tânără mamă își crește singură cei 4 copii în condiții greu de imaginat!

8
5.642 vizualizari
views

O femeie își crește singură cei 4 copii într-o căsuță fără curent și apă potabilă, în condiții greu de imaginat.

Se întorcea de la Spitalul Clinic de Copii Brașov, unde și-a dus de urgență pruncul de numai 5 luni pentru că făcuse aprindere la plămâni. Se grăbea să ajungă acasă, unde își lăsase ceilalți copii, doi băieți în vârstă de 1 an și 6 luni, 2 ani și 5 luni, împreună cu surioara lor de 12 ani.  Părea îngrozită la gândul că trebuie să revină la spital și că nu are cu sine să-i lase pe cei mici.

Așa am cunoscut-o pe Mariana când am luat-o la ocazie. Mi-a atras atenția vestimentația sumară, un tricou și o pereche de pantaloni într-o zi de decembrie, făcând disperată cu mâna la mașini, poate oprește careva.

Am aflat că este din Dumbrăvița și că locuiește la marginea satului, într-o casă fără curent și apă potabilă. Povestea ei pare desprinsă dintr-o altă realitate, una fără legătură cu secolul XXI.

La cei 32 de ani Mariana trăiește de pe o zi pe altă împreună cu cei 4 copii. Fără niciun venit în afară de alocație, tânăra mamă este nevoită să se descurce cu ce are. Uneori primește alimente pe caiet de la magazinul din colț și le face o zeamă lungă copiilor. Alteori stau flămânzi pentru că nu au ce pune pe masă. Seara se culcă devreme pentru că nu au curent, iar în focul din sobă ard două vreascuri adunate înainte să adoarmă și dimineața se trezesc înghețați de frig. Fetița merge la școală, este în clasa a V-a și este foarte isteață. Dintre cei patru pereți cu un pat și o masă, în toată sărăcia lor, ea visează să se facă doctoriță într-o bună zi.

Însă cel mai mult m-a impresionat bucuria copiilor când mama a intrat pe ușa căsuței și i-a luat în brațe! Ea, Mariana, știe că niciun sacrificiu nu este prea mare pentru a-i avea pe copii laolaltă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

8 COMENTARII

  1. Cum dau de doamna Mariana din Dumbrăvița care își crește singură ce patru copilași că vreau sa ii ajut

Comments are closed.