Noi exponate și lucrări de valoare la Muzeul Tradițiilor Codlene

0
3.439 vizualizari
views

Muzeul Tradițiilor Codlene se poate mândri cu o nouă realizare. Etajul clădirii ce adăpostește instituția a fost deschis oficial publicului iubitor de istorie, cultură si artă, fiind pus în valoare întregul monument arhitectural. Publicul prezent la deschiderea de marți, 1 august, a apreciat vernisajul și modalitatea de prezentare.

Momentul de satisfacție al unei munci de echipă, cea a muzeului, îl regăsim chiar pe pagina de facebook a instituției într-un comunicat de presă: ”Cu bucurie vă anunțăm că începând cu această data muzeul găzduiește următoarele expoziții cu caracter permanent: la etaj- „Tezaurul Codlei”, „Pictor Aurel Bordenache” și la parter- „Gata de zbor! Albert Ziegler, primul aviator din Transilvania”. Alături de aceste noi expoziții va rămâne deschisă – la demisol și „Expoziția Donațiilor”, inaugurată anul trecut în 13 mai și în urma căreia ne-au trecut pragul 7.400 de vizitatori din toate colțurile țării și ale lumii.

De asemenea la parter mai puteti descoperi două camere tradiționale, una românească și cealaltă săsească, amenajate în scopul de a reda imaginea fidela a vieții casnice a celor două comunități. La intrarea principală a muzeului, veți putea descoperi date istorice despre Codlea, anul acesta împlinindu-se 640 de ani de la prima atestare documentară. Vă așteptăm cu drag să ne vizitați și să vă lăsați purtați de vremurile nostalgice de altă dată! Intrarea este gratuită!”

Și de această dată ajutorul necondiționat a venit din partea Muzeului de Istorie Brașov prin implicarea directorului acestuia, Pepene Nicolae, dar și din partea comunității săsești și celei românești.

DSC_0002 (Copy) DSC_0171 (Copy) DSC_0196 (Copy) DSC_0203 (Copy) DSC_0212 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic