Nervi și timp pierdut între ANAF și Administrația Locală

2
1.978 vizualizari
views

Și tu ai primit plicul de la ANAF prin care ești somat să îți plătești sumele datorate statului? Și scrie acolo că ești pasibil să fii executat silit? Iar tu, în mintea ta, te gândești că, fiind vorba despre autoritatea statului îți pierzi casa, mașina…  În cazul fericit în care le deții. Dacă nu te prezinți la ANAF, te trezești cu poprire pe salariu, nu-i așa?

Teoretic, dacă într-adevăr ai datorii la stat, indiferent dacă acestea provin din amenzi, impozite, etc, n-ar fi nimic de obiectat. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Dar când îți plătești amenzile la primărie și ANAF-ul te somează?

Am fost sesizați de mai multe persoane de pe raza municipiului Codlea că au fost somate să plătească sume pe care deja le-au plătit către Serviciul de Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Codlea, în acest sens persoanele făcând și dovada. ANAF-ul se scuză spunând că nu există o bază de date comună, în care lucrătorii celor două instituții publice să aibă acces pentru informare, astfel că ANAF-ul emite somații pe bandă rulantă pentru cetățenii care au primit amenzi de circulație spre exemplu, iar cetățeanul anului 2014 se vede nevoit să facă o copie după chitanță pe timpul și banii săi, pentru a întrerupe un întreg proces de recuperare a sumei datorate.

Aveți idee câte amenzi se dau anual? Cam tot atâtea plicuri și hârtie se aruncă pe apa Sâmbetei, pe somațiile trimise de pomană.

Este rușinos pentru administrația publică la nivel național că nu a reușit până la acest moment să implementeze un sistem de verificare rapidă a persoanei, mama lui de CNP, așa cum vezi prin tările civilizate. Bine că am știut să ne aliniem doar cu prețul la carburant. Bine că știm să creștem accizele și să punem biruri, că avem aleși care ar trebui să gândească pentru noi, oamenii de rând, dar care dorm în papucii statului.

 

 

anaf romania

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Asa am patit eu. Am mers in data X sa mi se calculeze impozitul pentru un bun achizitionat recent si m-am trezit dupa o luna cu somatie de plata facuta in ziua X+2. Adica bai nesimtitilor, eu vin la voi sa va spun ca tocmai trebuie sa va dau bani, sa-mi spuneti cat bai hotilor care sunteti si voi imi trimiteti somatie ca nu am platit? :))

    Doar la noi vezi asa ceva.

  2. poate daca nu ar avea program pana la 13:30 (primaria) si 14:30 (fiscul) ar avea timp si pentru o baza de date.
    plin de nepotisme.
    o sa ramaneti cu tiganii sa-i somati!

Comments are closed.