Municipiul Codlea, aproape de refugiații din Ucraina

0
1.339 vizualizari
views

Războiul din Ucraina a unit oamenii pentru a da binele mai departe. În această perioadă, fiecare parte din România a devenit „acasă” pentru zeci de mii de ucraineni.

Municipiul Codlea este solidar cu poporului ucrainean și îl ajută din punct de vedere umanitar să treacă mai ușor peste momentele de grea încercare.

Primarul Mihai Cîmpeanu a mobilizat comunitatea și adminstratia locală planificând întreaga activitate de ajutorare pentru primirea cetațenilor ucraineni care fug din calea războiului.

Sub sloganul „Să vorbească rațiunea, nu armele”, edilul a declarat pe pagina sa de Facebook că:

” Ceea ce trăiesc cetățenii din țara vecină este o dramă în care sunt implicați 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢 𝐧𝐞𝐯𝐢𝐧𝐨𝐯𝐚𝐭̦𝐢 și consider că avem datoria morală de a fi alături de aceștia și de a-i ajuta din punct de vedere umanitar să treacă mai ușor peste aceste momente de cumpănă. În acest sens, s-au luat următoarele hotărâri:

✅️- punerea la dispoziția refugiaților ucrainieni a următoarelor spații: Remiza de pompieri Codlea, Sala de Sport de la Școala Gimnazială Nr. 3 și Sala de Sport de la Colegiul Tehnic Simion Mehedinți;

✅️- implicarea Direcției de Asistență Socială Codlea în centralizarea propunerilor primite de la cetățenii care doresc să pună, cu titlu gratuit, la dispoziție spații de cazare pentru refugiați, pentru o cât mai bună coordonare logistică prin apelarea la numărul de telefon 𝟎𝟐𝟔𝟖𝟐𝟓𝟏𝟔𝟓𝟐.

➡️De asemenea, rugăm vorbitorii de limba ucrainiană sau de limba rusă să ia legătura cu colegii de la Direcția de Asistență Socială, la numărul de telefon 𝟎𝟐𝟔𝟖𝟐𝟓𝟏𝟔𝟓𝟐, pentru a facilita comunicarea cu refugiații ucrainieni.
Pe de altă parte, felicit și susțin inițiativa umanitară a domnului 𝐈𝐔𝐋𝐈𝐀𝐍 𝐒𝐀̆𝐅𝐓𝐔𝐋𝐄𝐒𝐂𝐔 care a reușit să mobilizeze un număr mare de concetățeni în acțiunea de strângere de alimente neperisabile, produse de igienă, produse pentru copii, pături, perne, saci de dormit, etc. Din discuțiile avute cu domnul Săftulescu am primit asigurări că va continua această campanie, motiv pentru care puteți să-l contactați la numărul de telefon 𝟎𝟕𝟔𝟏𝟔𝟐𝟗𝟐𝟔𝟗. Pe cale de consecință, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, s-a decis implicarea în acest act umanitar prin punerea la dispoziție a Sălii de Nunți pentru depozitarea donațiilor primite.”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic