Motorina, din nou peste 7 lei pe litru. De la 1 iulie, noi scumpiri

0
96 vizualizari
views

Motorina a depăşit, din nou, 7 lei pe litru, iar de la 1 iulie carburanţii se scumpesc de două ori din cauza creșterii accizei.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a scumpit luni motorina după aproape două luni de ieftiniri. Seria de reduceri de prețuri a început pe 20 aprilie, timp în care au scăzut motorina s-a ieftinit cu 54 de bani, iar benzina cu 48 de bani, Economedia.ro.

Au fost în total de atunci 14 reduceri de prețuri, precum și o reducere promoțională în unele stații Petrom de 5 bani pe litru pentru benzină și motorină, valabilă doar în weekend.  Astfel, prețurile sunt reduse pentru toți carburanții în unele dintre stațiile Petrom de vineri de la ora 23 până duminică la ora 23, de pe 15 iunie până pe 31 iulie 2024.

Luni, 17 iunie, prețurile au revenit la nivelurile de săptămâna trecută, iar în cazul motorinei a crescut cu 4 bani pe litru.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins acum între 6,87 lei și 6,97 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7 lei și 7,03 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,9 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 14 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2,6 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

De la 1 iulie, noi scumpiri întrucât cresc accizele

Carburanții se vor scumpi, însă, de la 1 iulie, când este programată creșterea de accize pentru combustibili, așa cum s-a întâmplat și la 1 ianuarie.

Motorina și benzina se scumpesc de două ori din cauza creșterii accizei, anul acesta, deoarece Ministerul Finanțelor majorează accizele etapizat, la 1 ianuarie și la 1 iulie.

În mod normal, avea loc o singură majorare a accizelor la carburanți, de la 1 ianuarie.

De la 1 iulie 2024, va avea loc o majorare de 43 de bani pe litru pentru benzină, și de 40 de bani pe litru pentru motorină.

În prima zi a anului, prețurile au crescut după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ