Momente unice la Târgul Internațional de Carte și Muzică

0
2.182 vizualizari
views

tar de carte si muzica bv (2)

Târgul International de Carte și Muzică este un eveniment cu personalitate distinctă, reper cultural al primăverii în Transilvania, organizat în cel mai modern centru expozițional: Brașov Business Park.

Este un eveniment cu adresabilitate largă, care adună laolaltă iubitorii de carte și muzică, tradiția și noutatea, și care mizează pe caracterul dinamic și viu al culturii, prin nenumăratele lansări de carte, recitaluri de muzică și poezie, mese rotunde și spectacole pe care le oferă vizitatorilor. De-a lungul celor 10 editii, Târgul Internațional de Carte și Muzică Brasov a promovat cele mai noi tendințe de pe piata culturală din fiecare an, a promovat scriitorii și artiștii români și a facilitat întâlnirea publicului cu nume mari ale literaturii, teatrului și muzicii românești și internaționale.

tar de carte si muzica bv (47)

Prima zi a târgului a fost una deosebită pentru public și specială pentru culturalitatea codleană, prin prezența artistului plastic Petrică Buhnici. Director al Casei de Cultură din municipiul Codlea, vicepreședinte al Despărțământului Astra Codlea și pasionat de sculptură, Petrică Buhnici a fost prezent cu o expoziție de 15 lucrări, busturi ale unor personalități marcante, atât din istoria României, cât și din cea a vechiului târg al Codlei (Zeiden).

Despre munca artistului și expoziția „Pasiunea mea, sculptura” a vorbit Ovidiu Cărpușor, pictor, expert în restaurarea operelor de artă, doctor în arte plastice, dar și Ileana Gafton, jurnalist.

,,Cu siguranță, fiecare cetate are perioada marcată de anumite personalități și pot cu tărie să spun că Asociatiunea Astra, activitatea despărțământului dr. Nicolae Căliman și activitatea culturală a municipiului Codlea este marcată și va rămâne peste timp de activitatea d-lui Petrică Buhnici”, spune Mircea Dragoș, președintele Astra Codlea.

Despre el însuși Petrică Buhnici spune că moștenirea, pasiunea pentru artă, o are de la bunicul său și că sculptura este modalitatea acestuia de a se refugia pentru a-și găsi echilibrul interior într-o lume în continuă schimbare, având efect terapeutic.

Petrică Buhnici a vorbit și despre cele 12 structuri din bazalt realizate de acesta și aflate în Parcul cu Soare. Printre personalitățile codlene sculptate se regăsesc și busturile lui Eduard Mores și Albert Ziegler, despe acesta din urmă artistul făcând și o paranteză și sugerând autorităților care se implică în construirea aeroportului de la Ghimbav să numească noul proiect după marele aviator.

Seara invitaților din prima zi a Târgului de Carte și Muzică a fost prezentată cu un farmec aparte de către Silvana Enache, realizator și moderator TV.

tar de carte si muzica bv (19)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic