Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a solicitat măsuri urgente pentru DN73

0
1.121 vizualizari
views

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a vizitat șantierul de pe DN73, în județul Brașov. Ministrul a avut mai întâi o întâlnire cu primarii localităților de pe traseul drumului național, care i-au solicitat măsuri urgente.

”Brașovul are un potențial imens de dezvoltare, în ultimii ani, aici au fost create peste 15 mii de locuri de muncă, fabricile și-au mărit schema de personal, și-au diversificat producția. Totuși, există aceste două probleme de infrastructură. Una este a DN73, aflat în reparații de câțiva ani, iar aici s-au montat semafoare care încetinesc traficul, dar nu pare să se întâmple nimic. O altă problemă este a aglomerației de pe DN1, care nu ar exista, dacă am avea autostradă. Sunt convins că parteneriatul public privat este, acum, cea mai bună soluție pentru construcția autostrăzii”, i-a spus ministrului, președintele PSD Marius Dunca.

Ministrul a făcut și o vizită la locul în care se află organizarea de șantier a câștigătorului licitației. Finanțarea modernizării drumului se face prin fonduri europene, iar potrivit CNAIR, întreaga lucrare a fost predată constructorului.                                  Dunca

 

”Am fost pe teren și am vorbit cu constructorul, care stă degeaba. I-am transmis mesajul că așteptăm, săptămâna viitoare, la sediul companiei, managementul concernului. Nu managementul din România, cel din străinătate. Unele firme vin în România cu niște laptopuri și mape, iar apoi subcontractează lucrarea unor societăți românești. Nu se mai poate ca românii să nu mai fie respectați. Văd că sunt constructori care lucrează mai repede decât alții. Dacă în trei săptămâni nu vom vedea lucrarea în grafic, reziliem contractul. Cu plățile, noi suntem la zi, ei trebuie să înregistreze un progres. Dacă reziliem contractul, vom lucra în regie proprie, vom continua lucrarea. Firma va avea interdicție trei ani la lucrări, nu doar în România, chiar și în UE. În ceea ce privește DN1, soluția noastră este construcția de autostradă, negocierile cu concernul chinezo-turc vor începe după Paște.”, a declarat ministrul Transporturilor.

VIDEO – Răzvan Cuc pe șantier

 

La finalul programului său în județ, ministrul Transporturilor a avut o întâlnire cu transportatorii din Brașov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic