Mii de pelerini au participat la Hramul Mănăstirii Sâmbăta de Sus

0
1.062 vizualizari
views

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului este și hramul Mănăstirii Sâmbăta de Sus, prilej de pelerinaj pentru miile de credincioși din Țara Făgărașului și nu numai. La Sfânta Liturghie a participat și Î.P.S. Dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului. A fost prezent de asemenea ambasadorul României la Vatican.

Ziua de 15 august este dedicată  de către Biserica Creştină încă de la începuturile sale celei pe care o numim „mai cinstită decât heruvimii şi mai mărită  fără de asemănare decât serafimii”, celei prin care Dumnezeu a făcut posibilă Întruparea (înomenirea) Fiului Său spre restaurarea firii umane căzute, adică Maicii Domnului.

Biografia sa este doar parţial consemnată în Sfintele Evanghelii, prin urmare ea se completează cu date din cel de-al doilea depozitar al tezaurului revelaţiei creştine, Sfânta Tradiţie (Tradiţia Apostolică).

A fost fiica drepţilor Ioachim şi Ana, pe care au primit-o ca dar de la Dumnezeu la bătrâneţe, după o viaţă de rugăciune.

Un moment emoționant a fost prilejuit de Corala Armonia Constanța (vezi video)

Corala Armonia Constanța

DSC_2974 (Copy) DSC_2990 (Copy) DSC_3003 (Copy) DSC_3004 (Copy) DSC_3032 (Copy) DSC_3044 (Copy) DSC_3058 (Copy) DSC_3066 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic