Mihai Cîmpeanu, mesaj emoționant de 1 Decembrie

0
946 vizualizari
views

Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, primarul interimar, Mihai Cîmpeanu s-a aflat în mijlocul codlenilor, a românilor. Totodată, acesta a transmis și un mesaj emoționant:

,,În calendarul istoric al poporului nostru există zile cu profundă semnificație istorică.Dintre toate, ziua cea mai importantă, sărbătoarea de suflet a tuturor românilor este 1 Decembrie, ziua națională a României.

La 1 Decembrie 1918 se împlinea un vis de “copil al suferinței, de jalea cui au răposat și moșii și părinții “, cum spunea poetul pătimirii noastre,Octavian Goga.
Actul istoric de la 1 Decembrie 1918 reprezintă sărbătoarea de suflet a tuturor românilor, un simbol al împlinirii dorinţei de libertate şi unitate a poporului român.

De Ziua Naţională, se impune să rememorăm cu preţuire şi respect glorioasele fapte de vitejie ale eroilor neamului, spiritul de dăruire şi sacrificiu pentru împlinirea unui ideal viu – făurirea Statului Naţional Unitar având la bază unitatea de neam, limbă şi cultură.

Indiferent unde ne-am afla, fie acasă, în Romania sau oriunde ne vor duce cărările vieții prin lume, 1 Decembrie este și va ramane ziua identității noastre naționale.
Este ziua în care românii se adună, cu gândul și cu fapta, pentru a-și cinsti trecutul, a-și onora eroii, a-și prețui valorile, animându-și gândurile și speranțele pentru un viitor mai bun.

Să fim mândri șă demni de istoria noastră și de simbolurile naționale, să ne iubim țara cu aceeași forță cu care au făcut-o înaintașii noștri.

La mulți ani, România noastră! La mulți ani, români!”

Viceprimar cu atribuții de primar,

Mihai Cîmpeanu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic