Mihai Cîmpeanu, în detaliu despre proiectele municipiului Codlea

0
3.884 vizualizari
views

În cadrul conferinței de presă din 26 iulie 2017, Mihai Cîmpeanu, viceprimar al municipiului Codlea, a vorbit despre proiectele administrației,  finalizate, dar și de cele aflate în derulare, cât și despre soluții la problemele existente.

”În urmă cu o lună am început lucrările de construire a două săli de sport noi, în Codlea. Una este la Şcoala Generală nr.2 şi va avea dimensiunile de 16×36 metri, care va permite organizarea oricăror competiţii sportive şcolare, cum ar fi handbal sau baschet. Bugetul alocat construirii acestei săli se ridică la 1,7 milioane lei, dar contractul a fost încheiat la circa 85% din această sumă, în urma organizării licitaţiei.

A doua sală de sport este la Şcoala Generală nr.3 şi va permite ca elevii să beneficieze de aceleaşi facilităţi ca în cazul Şcolii 2. Şi aici s-a ajuns, în urma licitaţiei, la o sumă cu 15% mai mică faţă de cea prevăzută iniţial, de 2,1 milioane lei. Termenele de finalizare a acestor două săli este decembrie 2017.

Tot la Şcoala Generală nr.2, care este cunoscută pentru proiectele sale de tip Şcoala Altfel, şi pentru cele de combatere a analfabetismului şi susţinere a frecventării orelor de curs, am mai prevăzut o construcţie. Este vorba despre un centru socio-educaţional, practic o sală de clasă de dimensiuni mai mari, unde activităţile educaţionale despre care vorbeam, să se poată desfăşura separat. Costurile prevăzute ar fi urmat să se ridice la 452 mii de lei. Licitaţia a fost câştigată de o firmă care a venit cu o propunere de a executa lucrarea la 85% din acest cuantum. Tot la sfârșitul anului ar urma să fie gata şi acest obiectiv.

În această perioadă facem investiţii în refacerea totală infrastructurii rutiere cu tot cu canalizarea pluvială, pe străzile Cărării, Coastei, Pietrei. Lucrările, care costă aproximativ 8 milioane lei, au început în urmă cu o lună şi se vor încheia în luna martie.

Până acum am finalizat lucrări similare pe străzile Mecanizatorilor, Hălchiului, Nicolae Bălcescu, Căprioarei şi jumătate din strada Venus, în cadrul aceluiaşi contract.

Plănuim să refacem şi străzile Mărul Dulce, Brazilor şi Toamnei.

Vom construi, cu finanţare de la Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, prima creşă din Municipiul Codlea. A fost făcut, împreună cu Universitatea Transilvania, un studiu din care reieşea care sunt nevoile comunităţii în materie. Creşa va fi construită lângă Liceul Teoretic, va avea 100 de locuri şi va costa 6,7 milioane lei. Va fi gata în cel mult doi ani. Studiul de fezabilitate, cu tot cu avizele necesare, are termen de finalizare 4 luni, şi va fi urmat de licitaţia pentru execuţie, pe care o vom organiza noi, ca autoritate locală.

În şedinţa din 31 iulie vom propune o majorare de capital de 435 mii de lei la Serviciile Comunale de Gospodărire Codlea. Avem nevoie de o autospecială gunoieră nouă, de măturătoare, de autoutilitară cu cinci locuri, de containere noi. Este vorba de un SRL aflat în subordinea Consiliului Local.

Dacă tot vorbim despre salubrizare, mâine, colega din Primărie care se ocupă de problemele de mediu va merge la Bucureşti, la Ministerul Mediului. Va încerca să obţină de la Guvern finanţare pentru închiderea gropii de gunoi. Banii pe care i-am primit de la Consiliul Judeţean, 500 mii de lei, i-am folosit pentru a face comanda studiului privind închiderea gropii, cu sumă şi soluţii tehnice.

Până în 4 septembrie vom depune un proiect european de transformare a sălii de nunţi de pe strada Tudor Vladimirescu, în Centru de zi pentru persoanele vârstnice. De asemenea, aşteptăm momentul în care vom fi chemaţi să semnăm contractul de finanţare pentru alte proiecte deja depuse şi pentru care am trimis clarificările solicitate.” – a declarat viceprimarul Mihai Cîmpeanu.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic