Măsuri luate la Codlea de Comitetul Local pentru Situații de Urgență

0
2.684 vizualizari
views

Ce fac oamenii, unde avem voie și unde nu avem voie să mergem? Ce facem cu restaurantele, se închid? Dar cu afacerile, care este situația concret? Sunt întrebări adresate în aceste zile, la care administrația publică locală vine cu precizări pentru cetățeni. 

Mihai Cîmpeanu, primar al municipiului Codlea și președinte al Comitetului pentru Situații de Urgență, transmite următoarele:

”Dragi codleni,

Se impun anumite măsuri pe care le-am analizat cu atenție, astfel încât acestea să își atingă scopul propus, dar să nu afecteze bunul mers al lucrurilor în comunitatea noastră. Însă, nu este suficient fără sprijinul dumneavoastră. Revin cu rugămintea de a avea un comportament responsabil și de a ne raporta orice situație suspectă.  Așadar, în cadrul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență, s-au stabilit mai multe măsuri care îi privesc în mod direct pe locuitori:

  • Se aprobă reducerea programului de lucru cu publicul la nivelul Primăriei Codlea și a serviciilor subordonate, astfel: L-M-V: 8.30 – 10.30; J: 8.30 – 10:30, 16:00-17:00, cu mențiunea de a se avea în vedere instituirea măsurilor de evitare a aglomerărilor de persoane.
  • Se va lucra prin rotație, în două schimburi a câte 3 zile, astfel încât să se evite prezența în sediul primăriei a întregului personal, planificarea acestora căzând în sarcina șefilor de servicii, raportat și la dispoziția de primar privind asigurarea permanenței nr 356/16.03.2020
  • Se aprobă instituirea la nivelul municipiului Codlea a obligației tuturor agenților economici, ce au ca obiect de activitate transport persoane (taxi, transport in comun, etc) de a proceda de cel puțin două ori pe zi la dezinfecția habitaclului mijloacelor.
  • Se aprobă instituirea măsurii de dezinfectare a tuturor locurilor de joacă și a stațiilor de transport în comun din municipiul Codlea. De asemenea, se recomandă ca folosirea locurilor de joacă și a stațiilor de transport în comun să se realizeze cu asigurarea distanței dintre persoane.
  • Se aprobă instituirea la nivelul municipiului Codlea a obligației tuturor agenților economici, în special care au ca obiect de activitate alimentație publică (restaurante, pub-uri, barur, cafenele, cofetării, etc) de a limita accesul clienților astfel: în interior accesul va fi permis astfel încât suprafața spațiului să asigure minim 3 mp/pers, dar nu mai mult de 30 de persoane concomitent; în exterior accesul va fi permis astfel încât supfarața spațiului să asigure minim 3 mp/persoană, dar nu mai mult de 50 de persoane concomitent. De asemenea, vor fi notificați în acest sens toți agenții economici de pe raza orașului în sensul celor hotărâte, cu precizarea că își asumă responsabilitatea pentru conformare și modalitatea de conformare.
  • Se aporbă încheierea unui contract de locațiune având ca obiect containere în vederea amplasării în curtea Spitalului Municipal Codlea, ce vor avea destinația de triere, respectiv izolare pacienți suspecți de infectare cu COVID-19. Se va analiza posibilitatea suplimentării activității cu o linie de gardă.

Prezenta hotărâre se transmite pentru punere în aplicare către toate compartimentele de specialitate din cadrul primăriei/ instituțiile implicate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic