Marius Dunca a fost ales chestor al Senatului României

0
814 vizualizari
views

Președintele PSD Brașov, Senatorul Marius Dunca, a fost votat în funcția de chestor al Senatului României în sesiunea legislativă care a debutat pe 2 septembrie. Prin votul senatorilor, cea de-a doua funcție de chestor al Senatului i-a revenit lui Paul Stănescu.

“Le mulțumesc colegilor senatori care, prin votul lor, mi-au acordat încredere. Funcția de chestor al Senatului este una de responsabilitate și sunt determinat ca din această funcție să urmăresc gestionarea resurselor financiare ale instituției și alocarea acestora într-un mod corect. Voi face toate acestea respectând criteriile de transparență și, cel mai important, având responsabilitatea lucrului cu bani publici”, a declarat Președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

Marius Dunca a adăugat că sesiunea legislativă care a debutat ieri a adus și o serie de schimbări atât la nivelul conducerii Senatului, cât și la nivelul conducerii grupului senatorilor PSD. Potrivit lui Dunca, preluarea de către Radu Oprea a funcției de lider al senatorilor PSD reprezintă un mesaj de susținere pentru generația tânără de politicieni.

“Mă bucur că și la nivelul grupului senatorial al PSD există consens și susținere pentru politicienii tineri. Acest semnal a fost extrem de clar, prin susținerea lui Radu Oprea, ca nou lider al grupului senatorial PSD. Am încredere în Radu Oprea și mă bucur să văd că în PSD există colaborare între generația tânără și politicienii cu vechime din partid, lucru care va genera mai mult profesionalism în politică. Acesta este mesajul pe care grupul nostru a dorit să îl transmită la debutul sesiunii parlamentare”, a adăugat Marius Dunca.

 

Regulamentul Senatului României:

Conform regulamentului Senatului, chestorii au următoarele atribuții:

  1. a)    prezintă Senatului proiectul de buget şi contul de încheiere a exerciţiului bugetar anual
  2. b)    verifică modul de gestionare a patrimoniului şi exercită controlul financiar intern asupra cheltuielilor efectuate
  3. c)    verifică funcţionarea şi calitatea serviciilor Senatului, potrivit repartizării Biroului permanent
  4. d)    asigură menţinerea ordinii în timpul şedinţelor de plen şi în întregul sediu al Senatului;

Chestorii prezintă informări Biroului permanent, iar la sfârşitul fiecărei sesiuni ordinare prezintă Senatului un raport cu privire la rezultatele controalelor efectuate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic