Marian Rasaliu: Asistăm la un faliment total al gestionării crizei COVID de către guvernul Orban

0
526 vizualizari
views

PSD nu face troc cu viața românilor!

Pandemia este gestionată haotic de Guvernul PNL. Din păcate, rezultatele se văd în numărul mare de infectări. România atinge, în fiecare zi, un nou record negativ în ce privește noile cazuri. Am depășit 10000 de îmbolnăviri cu SARS-C0V-2 raportate zi de zi. Marian Rasaliu, candidatul PSD Brașov la Camera Deputaților, vorbește cu îngrijorare despre situația dramatică în care se află țara noastră.

”Ne-au închis în case în primăvară spunându-ne că trebuie să pregătească spitalele, școlile, capacitatea de testare. Se știa că va veni al doilea val. Cei de la guvernare au fost mai preocupați de alegeri decât de pregătirea pentru combaterea pandemiei.
Cu greu se mai găsesc paturi la ATI, deși era previzibilă evoluția nefastă a contaminării și Guvernul ar fi trebui să se pregătească, să extindă din timp capacitățile de terapie intensivă. Personalul medical este epuizat. După cum se știe, fac parte din rândul brașovenilor care s-au infectat cu SARS-CoV-2. Din fericire, nu am o formă severă a bolii și nu am necesitat internare. Nu pot însă, să nu mă întreb, ce se va întâmpla când în niciun spital din România nu vor mai exista paturi disponibile la Terapie Intensivă? Câți români trebuie să mai moară din cauza bâlbâielilor Guvernului?

Prezentul protocol de testare SARS-CoV-2 și-a demonstrat în mod clar limitele. Să nu mai vorbim de sistemul de testare gratuită, care e absurd-restrictiv, pentru că nu permite testarea tuturor contacților direcți și indirecți ai unei persoane contaminate și confirmate. Știați că România realizează în jur de 30.000 de teste zi de zi, de mai bine de o lună? De ce nu se dorește creșterea numărului de teste? Fiindcă vin alegerile parlamentare pe care Guvernul dorește să le organizeze cu orice preț?
Soluția este acum doar la specialiști, iar PSD îi are pe cei mai buni. Trebuie doar ca recomandările lor să fie ascultate de guvernanți și de președintele României. Partidul Social Democrat nu face troc cu viața românilor. Siguranța cetățenilor primează, nu organizarea alegerilor parlamentare.
Ca fost prefect, fac un apel la responsabilitate către factorii decidenți, către instituțiile implicate direct în gestionarea acestei crize. Nu mai este timp pentru măsuri haotice! Gândiți-vă la sănătatea cetățenilor județului Brașov, la sănătatea tuturor românilor!” a declarat Marian Rasaliu, candidat PSD Brașov la Camera Deputaților.

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 11200020

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic