Marian Godină deschide „Cutia Pandorei” din sistemul polițienesc din România

0
852 vizualizari
views

Cazul „Marian Godină”, polițistul pamfletar care a avut curajul să vorbească spunând lucrurilor pe nume și arătând cu degetul înspre un sistem polițienesc în care „pilele și relațiile” s-au moștenit de pe vremea comunismului cu aceeași mentalitate de cazon, nu este un caz singular. Prin această situație delicată în care s-a încercat băgarea pumnului în gură pe principiul insubordonării și a neîndeplinirii atribuțiunilor de serviciu au trecut și alți oameni ai legii, care au fost deseori și în mod repetat hărțuiți.

Avantajul polițistului pamfletar nu este cel al cruntei verticalități, verticalitate pe care sistemul ți-o poate spulbera prin metode „științifico-denigratoare” de a te face să crezi că ești un mormoloc peste care a dat în ultimă instanță norocul de a fi salvat de un șef. Avantajul lui Marian Godină este notorietatea pozitivă de care se bucură în rândul opiniei publice și datoria morală pe care o are față de aceasta.

Totodată, cazul prezintă scenariul perfect de „evadare” al polițistului din „închisoarea” unui sistem, căruia tot mai mulți oameni ai legii îi cad după gratii, în condițiile în care, paradoxal, în școala de poliție îți sunt prelucrate cele mai înalte valori care trebuie să te reprezinte: CINSTE, ONOARE, CORECTITUDINE.

Cum vor evolua lucrurile în cazul polițistului Marian Godină, omul care nu s-a temut să înfrunte sistemul, vom vedea, însă înclin să cred că va răzbi, iar polițistul român va redeveni un etalon al respectării și punerii în aplicare a drepturilor, libertăților și obligațiilor semenilor.

mariangodina

Mai multe despre Cutia Pandorei..

Cutremur la IJP Braşov: Poliţistul pamfletar, Marian Godină, pus de şef să închidă ochii la un caz de încălcare a legii

Se îngroaşă gluma. Marian Godină îl atacă pe şeful IJP Braşov, chestorul Ioan Aron!

În sfârșit, se mișcă și Bucureștiul. Control pe cele semnalate de presă în cazul Godină

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic