La Codlea talentele se descoperă prin ,,Micul actor”

0
843 vizualizari
views

Cercul ,,Micul  actor” este ales la nivelul mai multor arii curriculare și se poate constitui ca un  antrenament formativ  al capacității de comunicare, utilizând de această dată și un limbaj specific artei  dramatice. Teatrul îi trece pe elevi din situația de spectatori în aceea de  actori, de protagoniști, corespunzând foarte bine dinamismului gândirii copiilor, trebuinței lor interioare de joc, de acțiune  și afirmare. Copilul implicat într-o astfel de activitate reușește mai ușor să-ți înfrângă inhibițiile, emoțiile, să se manifeste spontan și dezinvolt, să se integreze într-un grup. Arta, în general și teatrul în special, contribuie la educarea gândirii reproductive și creative, a inteligenței, imaginației, a inventivității și spontaneității.  Astfel Liceul Teoretic Codlea aflat în acest cerc de teatru ne arată tinerele talente.

În data de 13.06.2012  elevii clasei a II-a A  cu vârstele de doar 7 și 8 ani   coordonați de doamna învățătoare Mihăilă Simona Elena au prezentat două piese de teatru ,,Punguța cu doi bani’’ și ,,Fata babei  și fata moșneagului’’  de Ion Creangă.  Prichindeii au strălucit! Au amuzat sala cu   replicile lor, au fost aplaudați și deasemenea lăudați. Deși sunt destul de mici  totuși s-au descurcat de minune.  Au arătat că talentul nu ține cont de vârstă.  Pentru a se realiza spectacolul au fost implicații și părinții elevilor  care împreună cu copiii au contribuit la  formarea decorurilor . Învățătoarea care i-a instruit, Mihăilă Simona Elena, mulțumită și cu zâmbetul pe buze ne transmite câteva cuvinte :

,,Prin intermediu unor astfel de activități, copilul își pune în valoare  prezența scenică dublată de aplomb, dicția, mimica, siguranța de sine , plăcerea de a spune textele în fața publicului. Un copil înzestrat  cu vizibile calități artistice vai fi capabil  să ia atitudine față de ceea ce se întâmplă în jurul său. Acest cerc mi-a oferit prilejiul de  a pregăti elevii pentru a recita corect o poezie , pentru a interpreta un rol . Îi mulțumim domnului director Cutieru Gheorghe  pentru  sprijinul pe care ni l-a acordat în această activitate’’.

Loredana Cozma – corespondent Codlea Info

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic