Județul Brașov, activ tot timpul anului

0
1.492 vizualizari
views

„Judetul Brașov, activ tot timpul anului” este sloganul sub care Brașovul va participa la Târgul de Turism al României din incinta Complexului Expozițional Romexpo București, în perioada 16-19 noiembrie 2017. Acesta are ca scop valorificarea Brașovului ca destinație turistică activă în fiecare anotimp, potențarea turismului activ din județ prin evidențierea acelor forme de turism și servicii adresate atât turiștilor interni și externi, cât și localnicilor. Județul Brașov va avea standul propriu.

Județul Brașov își menține statutul de principala atracție a Regiunii Centru și a României pentru turiști, fascinați de bogatul patrimoniu cultural material și imaterial existent aici, dar și pentru patrimoniul natural bogat și încă bine prezervat, care îi oferă vizitatorului ocazia să experimenteze momente active și de relaxare.

Pornind de la aceste premise, Consiliul Județean Brașov a ales ca în anul 2017 să promoveze Brașovul în formele sale dinamice și interactive, propunând un concept inovativ și atractiv pentru operatorii turistici și turiștii care doresc să îmbine relaxarea cu activități din sfera sportului, a experiențelor unice, a descoperirii naturii locale. Standul de prezentare a fost gândit pentru a asigura un ambient care să garanteze potențialul turistic activ al județului, modern, cu funcționalitate optimă, elegantă și atrăgătoare, care să faciliteze comunicarea de tip business și cea cu vizitatorii.

Standul de prezentare a fost creat cu elemente reprezentative pentru oferta turistică activă a județului Brașov, ca o invitație adresată potențialilor turiști la drumeție, activități sportive, sporturi extreme, relaxare și aer curat, dar și pentru posibilitatea de a gusta din farmecul locului prin circuite turistice culturale și experiențe gastronomice. Vizitatorii vor putea experimenta cățărarea pe un perete artificial și vor putea simula schiul sau zborul cu parapanta, vor putea vorbi față în față cu cei care te introduc în tainele acestor activități, cu alergători montani experimentați, personalități și sportivi recunoscuți la nivel internațional (escaladă, sărituri cu schiuri, schi alpin). De asemenea, în cadrul workshop-urilor programate se vor oferi informații celor interesați despre traseele montane din Brașov accesibile familiilor cu copii și persoanelor cu dizabilități, despre cum poate fi practicată drumeția montană în sezonul de iarnă, cum poți deveni un maratonist experimentat și ce presupune alergarea montană, cum te pot sprijini serviciile de salvamont și jandarmerie montană etc.

Operatorii de turism și vizitatorii prezenți la târg vor putea afla mai multe informații despre Destinația Europeană de Excelență a României – Șchei, care oferă turiștilor posibilitatea descoperirii vechiului cartier românesc la pas și pe bicicletă.

Participarea Județului Brașov la Târgul de Turism se va face și cu sprijinul Centrelor Naționale de Informare Turistică din județ, al UAT-urilor, Jandarmeriei Montane și Serviciului de Salvamont, precum și al mediului privat și economic reprezentat de organizații sportive, ONG-uri și ambasadori ai turismului activ brașovean.

Județul Brașov este o zonă de un farmec aparte, care are atâtea de oferit turistului curios, aventurier sau meditativ ori, pur și simplu, dornic să uite o vreme de grijile cotidiene și să se relaxeze într-un mediu atractiv și prietenos. Dincolo de locurile populare printre turiștii care vin în Brașov, județul nostru are și multe atracții mai puțin cunoscute, care merită explorate și pe care dorim să le punem în valoare. Indiferent că turistul este în căutarea păcii și liniștii sau a unei aventuri extraordinare în aer liber, județul Brașov îi poate oferi în orice moment și în orice anotimp satisfacția acestor dorințe”, susține Adrian Ioan Veștea, președintele Consiliul Județean Brașov.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic