Instituția primarului a dezbătut problema siguranței elevilor în școli

2
1.075 vizualizari
views

În cadrul unei ședințe administrative desfășurată la sediul Primăriei municipiului Codlea, administrația locală împreună cu reprezentanții instituțiilor de învățământ din oraș, dar și reprezentanți ai poliției naționale și locale, au dezbătut problema siguranței elevilor în școli. În cadrul ședinței au fost scoase în evidență deficiențele și problemele cu care se confruntă fiecare școală, în acest sens fiind propuse soluții și adoptate măsuri care prevăd siguranța elevilor.

Mai mult de atât, s-a pus în discuție și supravegherea de către agenți ai poliției locale și naționale a zonelor de traversare din imediata apropiere a școlilor la orele la care elevii încep și termină cursurile.

De asemenea, o altă problemă ridicată a fost cea a vânzării băuturilor alcoolice către elevi, indicându-se cazuri în care adolescenții părăsesc incinta școlii și își cumpără băutură de la agenții comerciali din apropiere, lucru interzis prin lege. În acest sens, poliția va intesifica supravegherea și controalele asupra agenților economici.

Chiar dacă nu vrem să recunoaștem, în anul precedent una dintre școli s-a confruntat cu un fenomen mai puțin obișnuit, însă extrem de periculos, sens în care ar fi bine să luăm atitudine, declară unul dintre directorii de școală referindu-se la racolarea tinerelor eleve de către indivizi dubioși, în fața școlii. Poliția va desfășura o amplă campanie de informare și prevenire a riscurilor la care sunt expuși elevii.

Siguranta in scolile din Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Buna Ziua….eu locuiesc in Spania si am doi copii.Aici in momentul inceperii si sfarsirii claselor ai politisti locali.De asemenea aici intra toti copiii la aceasi ora (la 9) si termina toti la 16:30.( daca raman la cantina).Daca nu la 12:30 si la 15 h trebuiesc sa se intoarca pana la 16:30.In acest timp scoala este inchisa, nimeni nu are drept sa iasa in cadrul acestui program.Ai timp pana la 09:10 ca sa intrii in scoala , daca nu, nu ai dreptul de a intra pana la ora pauzei, doar daca ai o scutire medicala sau o absenta justificata via semnatura si buletin parinte.Adevarul ca nu stiu daca s-a schimbat ceva on scolile romanesti de cand am terminat eu.Aici cel care organizeaza intrarea si iesirea copiilor este un „paznic” (conserje), care de asemenea are grija ca in tot timpul orariului scolar sa nu intre sau sa iasa nimeni.

  2. Am intrat de mai multe ori in curte la gen.3. Cand era paznicul, acesta s-a uitat urat. Altor parinti le-a interzis accesul.
    Dar unde era acest salariat cand pe aici se consuma bere la pet de catre diferiti adolescenti care lasau mizerie si se urcau pe postamentul de deasupra intrarii in scoala?
    La ce folosesc camerele de supraveghere? (probabil: toata lumea in vacanta, si paznicul si camerele)
    Si poate unii se intreaba, daca s-a luat atitudine. Da, dar nu de catre paznic, ci de catre cei ce sunt alungati. Daca nu mai e cate un adult prin curtea scolii probabil acesti tineri si-ar face de cap nestingheriti.

Comments are closed.