În cadrul Festivalului de Cinematografie, ASTRA vă invită la premiera „O poveste de dragoste Lindenfeld”

0
825 vizualizari
views

,,O poveste de dragoste, Lindenfeld” – la Festivalul de Cinematografie ASTRA

În cadrul Festivalului de Cinematorafice, ASTRA vă invită la premiera ,,O poveste de dragoste Lindenfeld. Mai sunt doar două seri de Festival ,,De La carte la ecran”!

La Sala Festivă a Liceului Teoretic Codlea, la orele 18.00 se poate viziona sâmbătă, 9 august, ,,O poveste de dragoste, Lindenfeld”, o producție Orion Film 2014, peliculă de mare succes ce a avut premiera în 20 iunie 2014, film recomandat cu căldură de criticii de film Dana Duma și Călin Căliman.

Veniți la Festival și puteți cunoaște însuși regizorul Radu Gabrea!

,,Pornind de la un fapt real, romanul descrie revenirea din Germania, după mulți ani, a unui bărbat în vârstă, atins de maladia Alzheimer, în satul natal Lindenfeld, depopulat dramatic după plecarea masivă a locuitorilor de origine germană. Pentru ca acest vârstnic, posesor al unei mari averi, să nu fie șocat de degradarea locului copilăriei sale, fiul său pune la cale un fel de potemkiniadă, angajând o echipă de teatru pentru a interpreta rolurile locuitorilor fictivi.  Această materie narativă ocupă acum un prim plan secundar în filmul care plasează în prim plan reîntâlnirea dintre Ulli, bărbatul bogat care vrea să-și reamintească tinerețea (Victor Rebengiuc), și fosta lui logodnică, Helga, (Victoria Cociaș), revenită să trăiască în România după traumatizanta experiență a lagărului siberian.” (Dana Duma, ,,Strategie anti-melodramă”, revista FILM nr 3/2014)

Acest film nu ne-a fost recomandat întâmplător, în Codlea este în plină desfășurare a patra întâlnire a sașilor codleni în acest sfârșit de săptămână!

www.astra-codlea.ro

 

O poveste de dragoste Lindenfeld (Trailer)

lindenfeld-o-poveste-de-dragoste-codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic