Iluminat public cu lămpi tip LED la Codlea

5
2.260 vizualizari
views

Lampi cu LED

În cursul zilei de 17 iulie, în zona primăriei au fost montate 6 corpuri de iluminat( lampi) pe stâlpii de iluminat public. Lămpile noi, ultraperformante, cu tehnolgie de tip LED, înlocuiesc vechile lămpi cu sodiu. Acestea sunt puse experimental pentru a se calcula atât luminozitatea cât și economia pe consumul de curent. O singură lampă de tip nou consumă 50 watti și are aceeași intensitate luminoasă cu cea a unui bec normal cu sodiu de 300 watti, iar garanția (ore de funcționare) este de 5-7 ani. Dacă sistemul se va dovedi eficient în condițiile în care foarte multe orașe au implementat un astfel de proiect pentru eficientizare și reducerea consumului de energie electrică, este foarte posibil ca iluminatul public din oraș să beneficieze de noile lămpi cu LED.

Un astfel de proiect a fost implementat la Timișoara, economiile la buget fiind de aproximativ 1 milion euro/ an.

Timișoara declanşează revoluţia lămpilor cu LED: economii de un milion de euro pe an

Din punct de vedere ecologic, vechile becuri incandescente sunt interzise de Uniunea Europeana din cauza emisiilor de dioxid de carbon.

Lampa cu LED Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

  1. dar cu strada garii ce se va intampla? nu parcari, nu loc de joaca, nu asfalt cum trebuie! cand se va face si aici ceva?

  2. dar cu strada garii ce se va intampla? nu parcari, nu loc de joaca, nu asfalt cum trebuie! cand se va face si aici ceva? AM PUS CEVA POZE PE FACEBOOK CU SERPARIA DIN SPATELE BLOCURILOR

  3. Pana la iluminatul public cu LED, cand schimba cineva cele trei becuri arse din fata bancilor Transilvania, BCR si Reiffeisen?

  4. anul trecut, in cartierul magurii, dupa 2 saptamani s-au inlocuit 2 becuri. si asta dupa ce m-au „plimbat” (noroc ca a fost doar telefonic) de la primarie la electrica si inapoi, la urbanism.

Comments are closed.