Iepurașul de Paște aduce noroi în cizmele locuitorilor de pe strada Cărării

0
881 vizualizari
views

O imagine de la 1900 toamna, sus la români. Urmare a ploilor abundente din ultimele zile, avertizare de cod galben emisă de INMH pentru sfârșitul de săptămână și duminica Floriilor, locuitorii de pe strada Cărarii, stradă pe care se execută lucrări, s-au trezit că pământul săpat o ia la vale și că accesul către casele acestora devine un adevarat off-road. Nu se pune problema să circuli cu mașina, pur și simplu nu o poți face pe jos.

Iată ce scrie o tânără indignată despre situația de pe strada pe care locuiește:

,,Acel moment când poate vrei și tu să ieși până afară , ca doar e vacanță.. dar desigur nu poți ieși dacă nu ai un pachet de servețele umede sau în cel mai rău caz o cârpă, sau noile idei „adoptate”.. pungi peste papuci , cizme de cauciuc.. sau să ai două perechi de papuci la tine.. ar fi ideal.. se pare că de două săptămâni începem a ne simți ca la „Vulcanii noroiosi”, că doar e Romania.. sau ce sa zic.. Codlea? și că tot vin Sărbătorile Pascale , vaai…ce minunat este să vrei să ieși din casă pentru a merge și tu la Biserica sau în vizită pe la neamuri.. dar desigur cu toate „ustensilele” necesare pentru a îți da jos mirificul noroi de pe papuci. Cred ca nici nu mai e nevoie sa zic unde stau.. se vede pe papuci..”sus la romani”..locul cu probleme pe strada de atâția ani..minunat! Ma bucur că locuiesc aici!”

Tonul ironic folosit de cititoarea care ne-a rugat să tragem un semnal de alarmă și să sesizam autoritățile, este cea mai elegantă atitudine a omului care s-a săturat până peste cap și din bun-simt nu înjură, însă este indignat pentru tot disconfortul cauzat de  lucrările ce se desfășoară anevoios.

Iar dacă iepurașul de Paște vine cu noroi, poate doar rugăciunile să mai oprească ploaia care continuă și în aceste zile.

strada cararii in noroi

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic