HIB Rolem Codlea, povestea unui business de succes

5
9.179 vizualizari
views

Firma Rolem a fost înființată în toamna lui 1994, cu un număr de aproape 300 de angajați și pentru început un contract solid cu Mercedes;  în 1995 firma își dublează numărul de angajați dar și comenzile către firma Mercedes; în  1997 se semnează contract cu firma BMW și se obține certificarea ISO 9002; în 2000 firma Rolem se extinde cu încă 12000 m2, ajungând să ofere peste 1000 de locuri de muncă; în 2001 Rolem-ul avea peste 1800 de angajați, în același an  se semnează și un nou contract de aceasta dată cu Audi;  în 2003 se semnează noi contracte cu Porsche și Toyota (primul client din Japonia).
Odată cu împlinirea a zece ani de la înființare în 2004, Rolem-ul primește și confirmarea pentru sistemul de management al calității care corespunde celor mai înalte cerințe europene, de asemenea suprafața de producție este extinsă cu 2100 m2; în 2006 numărul  de angajați crește la 3300 datorită creșterii numărului de piese livrate către Mercedes și semnarea de noi contracte cu BMW;  terminarea producției de serie pentru unele game și reducerea comenzilor aduce în perioada 2007 – 2008 o scădere a numărului de angajați în firmă; până în  2009 se  semnează încă un contract cu BMW pentru producția de „ornamente Mini Cooper”; în 2010 Firma Rolem este achizitionată de către compania germană Mutares AG, tot în acest an  începe și relansarea producției de serie pentru alte noi piese pentru gama BMW;  în 2011 se începe producția de serie pentru alte game noi în urma semnării de alte noi contracte cu clienți de marcă ai industriei auto.

Printre ultimele realizări se pot enumera, două noi contracte semnate cu Daimler, unul cu Audi și Volkswagen dar și recent, unul cu Porsche, firma HIB Rolem fiind apreciată pe piata auto și cotată la cel mai înalt standard de calitate, ,,Premium”, fapt confirmat și de ultimele audituri de la client. Ornamentele produse în Rolem au  de asemenea garanția unui produs de înaltă calitate și prin plusul dat de crearea propriului centru de dezvoltare a proceselor tehnologice.
La ,,parghia” de conducere firmei au fost aduse și forțe noi și tinere, care au adăugat  cu succes o schimbare pozitivă în gândirea și mentalitatea angajaților firmei. O schimbare importantă o reprezintă de asemenea oportunitățile oferite tinerilor absolvenți de pe băncile școlilor, acestia având ocazia ca în fiecare an sa participe la stagii de practică în cadrul firmei și să acumuleze noi cunoștințe în domeniul în care activează, aceștia având chiar șansa  de a dezvolta după terminarea școlii o carieră în firma Rolem. De precizat că numai în ultima perioadă au fost angajați un număr mare de tineri absolvenți, cu un mare potențial de creativitate și dezvoltare profesională.

Dacă 2010 a fost pentru HIB Rolem un an al schimbărilor, putem considera 2011 ca un an de relansare pe o traiectorie promițătoare. Cu proiecte noi și cu o abordare având performanța ca unic criteriu, a fost un an pe care deși nu-l putem numi perfect, ne-a adus rezultate pe care le considerăm reușite.
2012, privit de mediul economic și politic cu rezerve, noi îl vom aborda prevăzători dar cu încrederea că putem avea un rezultat bun. Estimăm o creștere moderată a vânzărilor, cu un oarecare risc de fluctuație spre mijlocul anului.
Referitor la componenta socială, HIB Rolem a crescut numărul angajaților cu peste 150 de oameni în ultimele 12 luni, depășind deja 1000 de angajați. Estimăm și pe termen mediu o creștere a numărului de salariați, proporțională desigur cu evoluția comenzilor. Analizăm în prezent și perspectiva extinderii suprafețelor de producție, fiind foarte probabilă în perioada următoare o decizie favorabilă în acest sens, a declarat  dl. Director,  Răzvan Urdea.

De menționat că Rolem-ul aduce anual o contribuție importantă la bugetul local al Primăriei Municipiului Codlea, lucru îmbucurător pentru dezvoltarea orașului și a comunității din Codlea. De altfel codlenii se pot mândri că în orașul de la poalele Măgurii se produc ornamente de lemn pentru interiorul mașinilor de lux din întreaga lume, astfel că oriunde veți vedea un Mercedes, BMW, Audi, Volkswagen sau  Porsche veți putea spune cu mândrie că orașul nostru aduce un aport important la menținerea și dezvoltarea industriei auto din întreaga lume.
Firma Rolem este de asemenea preocupată de protecția mediului, astfel că în cadrul firmei a fost dezvoltat cu succes un sistem de procesare și reciclare a materialelor folosite în diferite procese tehnologice. Firma respectă și impune tuturor angajaților săi normele de protecție a mediului, periodic fiind efectuate verificări conform legii. Aceasta  dorește de asemenea ca pe viitor sa fie implicată în diverse acțiuni și proiecte de protejare și conservare a mediului.


Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

5 COMENTARII

  1. HIB Rolem Codlea, povestea unui business de succes : Regiunea Centru : Brasov Alba Mures Sibiu Covasna Harghita Fagaras Medias Csíkszereda

    […] pentru alte game noi in urma semnarii de alte noi contracte cu clienti de marca ai industriei auto .citeste toata stirea din codlea-info.roRelated Posts:Sarbatoarea toamnei la Codlea-Ziua a douaReorganizarea si functionarea Spitalului […]

  2. „se produc ornamente de lemn pentru interiorul mașinilor de lux”
    Trebuia mentionat mai la inceput.. a trebuit sa ajung la sfarsit sa inteleg cu ce se ocupa 🙂

  3. FOARTE FAIN ARTICOLUL DESPRE FIRMA! MA MIR CA S.A GANDIT CINEVA SA POSTEZE CEVA DESPRE FIRMA!BRAVO TIE ROBERT!

  4. In cazul in care veti avea un post liber va rog sa ma contactati ca va stau la dispozitie. Va multumesc!

Comments are closed.