Guvernul a convenit cu supermarketurile și fermierii o scădere a prețului laptelui timp de 6 luni

0
116 vizualizari
views

Crescătorii de vaci de lapte din România vor primi în acest an, în două tranșe, suma de 43,6 milioane de euro drept compensații pentru pierderile cauzate de războiul din Ucraina, anunță un comunicat al Guvernului. În schimb, Guvernul, reprezentanții procesatorilor și ai rețelei marilor magazine au convenit o reducere a prețului pentru laptele de consum pe o perioada de șase luni.

Primele plăți se vor face începând cu 15 mai 2023 pentru cererile în valoare de 21,6 milioane de euro, depuse de crescătorii de vaci de lapte până la data de 23 martie 2023, potrivit comunicatului citat. A doua tranșă de 22 milioane de euro se va plăti în semestrul al doilea din 2023, a precizat pentru G4Media un purtător de cuvânt al guvernului.

Totodată, pentru a încuraja valorificarea laptelui și o alimentație sănătoasă, Guvernul va extinde și dezvolta ”Programul pentru școli” și ”Masa caldă în școli” începând cu viitorul an școlar. Astfel, vor fi pregătite proiecte de acte normative pentru acordarea de produse lactate copiilor în fiecare zi în care frecventează cursuri școlare, și nu doar de trei ori pe săptămână ca până acum, dar și pentru actualizarea prețului pachetelor de care vor beneficia copiii și fluidizarea procedurilor de achiziție.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic