Gata cu hărțuirea! Recuperatorii nu pot să solicite de la debitor mai mult decât valoarea creanței. Legea a fost adoptată în Parlament

0
157 vizualizari
views

Recuperatorii nu pot să solicite de la debitor mai mult decât valoarea creanței, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir.

El a explicat într-un podcast cum recuperatorii obișnuiau să hărțuiască oamenii prin totul felul de mijloace, pentru a-i obligat să plătească. Parlamentul României a adoptat săptămâna aceasta un proiect de lege prin care instituțiile nebancare nu mai pot îndatora clienții prin dobânzi exorbitante.

„Recuperatorii ce făceau? O presiune uriașă asupra debitorului, care însemna telefoane, zeci de telefoane, dacă nu răspundeai tu la telefon, sunau părinții, veneau acasă, îți lăsau înștiințări astăzi, mâine se duceau la vecinul. Era o hărțuire de neimaginat.

Pentru că ei ce făceau? Cumpărau creanța cu 10% max din valoare, te hărțuiau pentru diferență, la care adăugau diverse costuri.

Tu recuperator nu poți să soliciți de la om mai mult decât valoarea acelei creanțe. În rate, cum poți să plătești, dar nu mai mult, ca să fie limpede pt toată lumea”, a explicat parlamentarul.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ