Gara din Codlea, trecut și prezent

2
2.769 vizualizari
views

Cu multi ani  în urmă, pe când Codlea era un oraș prosper, recunoscut pentru florile de la sere și coloranții de la uzina Colorom Codlea, când mobila de la Măgura lua drumul Suediei, exista o gară și un mers al trenurilor, iar elevii și studenții mergeau „cu nașul” de cele mai multe ori. Generația cu cheia la gât își amintește cu siguranță de acea perioadă de glorie a CFR-ului.

Gara din Codlea (2)

Dăcă întrebai un localnic unde este pușcaria, acesta îți răspundea că este către gară, pe dreapta cum te duci la tren.  De atunci și până în zilele noastre, lucrurile stau invers. Garoafele sunt o amintire,  turnul Coloromului a căzut ca o ultima redută a ceea ce a însemnat o fabrică ce punea pâinea pe masă celor peste 3000 de angajați, elevii și studenții se înghesuie la microbuzul din centru, iar gara… mai știe cineva unde se află?

O relicvă la marginea orașului, stația CFR călători Codlea poartă amprenta trecerii timpului și uitării oamenilor. Cu fațade degradate și tocuri de uși de la 1900 toamna, cu plăcuțe indicatoare din tinerețile bunicilor, gara din Codlea pare mai degrabă un muzeu pe a cărui șine trece trenul care arareori oprește să își tragă sufletul.

Gara din Codlea (VIDEO)

Gara din Codlea (1)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Asa este ai perfecta dreptate a fost o data ! dar ca statut de munincipiu ar trebui sa avem o gara adevarata nu o halta !Aceasta cred ca depinde de regionala CFR

  2. Pana acum 25 de ani, si Gara Codlea era un punct sigur de unde se putea lua pulsul orasului. Din zori si pana-n seara si de seara pana-n zori, era tot un du-te -vino pe-acolo: sute de navetisti, camioane, dar mai ales trenuri de marfa! Atunci, Codlea nu era municipiu, dar gemea de cata Industrie, de cata Agricultura, de cata Sanatate si de cata buna faima avea! Acum?! Acum?! ……..

Comments are closed.