Gabriela Firea sancționată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării

0
833 vizualizari
views

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a decis astăzi, 19 noiembrie, în unanimitate, că declarațiile purtătorului de cuvânt al campaniei prezidențiale a PSD, Gabriela Firea, prin care aceasta l-a atacat pe Klaus Iohannis pe motiv că nu are copii „reprezintă fapta de discriminare și încalcă dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situației familiale”. „Colegiul director condamnă public astfel de declarații, considerându-le ca fiind discriminatorii”, a precizat CNCD. 

Comunicatul integral al CNCD:

„Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 19.11.2014, a adoptat urmatoarea hotarare:

Afirmatiile doamnei Gabriela Vranceanu Firea, senator in Parlamentul Romaniei, facute in cadrul conferintei de presa de la sediul Partidului Social Democrat, din data de 07.10.2014, cu privire la urmatoarele declaratii:

  • ‘(…) Nu esti un om complet fara sa cresti un copil (…)’
  • (…) ‘Eu va spun sincer ca am prieteni de familie care nu au putut avea in mod natural, biologic, copii din motive de sanatate si au infiat (…) pentru ca un parinte este mult atent, mult mai sensibil, la viata celor din jur pentru ca se gandeste la propri copii. Un om, din punctul meu de vedere, este mult mai bun la suflet atunci cand creste un copil de la primele zile pana la maturitate. Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt.‘ (…)
  • (…) ‘poti sa infiezi un copil, daca vrei sa ai o familie completa din toate punctele de vedere‘ (…)
  • (…) ‘In toate statele civilizate cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii, au nepoti, au trecut prin toate etapele vietii. Toate familiile din Romania nu au aceste aspiratii sa ne conduca pe noi toti ceilalti, romanii, laolalta‘ (…)
  • Totodata, la intrebarea unui jurnalist prezent la conferinta de presa – ‘Deci asta ar fi un defect pentru un viitor presedinte?’, doamna senator a raspuns: ‘Categoric‘.

Detalii pe hotnews.ro

gabriela-firea-sanctionata

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic