Fonduri europene pentru spitalele regionale

0
778 vizualizari
views

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene, a acordat un interviu revistei Capital în care a abordat cele mai importante subiecte de pe agenda publică.

Printre acestea, se numără și construirea spitalelor regionale, una din cele mai importante promisiuni ale social-democraților, de la ultimele alegeri legislative.

„Spitalele regionale identificate în 2014 nu sunt investiții care să treacă de la idee la spital funcțional în 2-3 ani, mai ales când sunt bani publici la mijloc, ce se cheltuie pe reguli rigide, tocmai pentru că sunt banii contribuabililor. Da, au fost ani pierduți pentru aceste 3 investiții, dar nu, nu eșuăm. Statul român finanțează semnificativ sănătatea, cel puțin de 2 ani încoace. Eu nu reiau aici politicile extrem de curajoase pe salarizarea în sănătate, clădirile fără medici nu înseamnă nimic. Dar, azi, avem în derulare proiecte care investesc 840 milioane lei în Unități primiri urgențe și 692 milioane lei în dotarea și modernizarea ambulatoriilor. În plus finanțăm reabilitarea energetică (renovare, practic) a multor clădiri de spitale. Nu e județ să nu aibă două trei investiții europene de acest tip. Investim 350 milioane Euro în campanii naționale de screening medical, depistare precoce și tratament inițial pentru cancer mamar, TBC, boli hepatice, cancer de col uterin sau colorectal,” a declarat Roxana Mînzatu

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic