Festivalul “SPIRITUL IERNII” Ediţia a XI-a – Feldioara. Care este programul?

0
288 vizualizari
views

Sunteţi invitaţi ȋn data de 6 decembrie 2023, ora 18:00, la Casa de Cultură Feldioara pentru a lua parte la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului “Spiritul Iernii”. Iniţiat ȋn anul 2011, alături de alte două festivaluri, ca parte a proiectului “Obiective culturale, tradiţii și obiceiuri ȋn Comuna Feldioara”, evenimentul a fost susţinut timp de 10 ediţii consecutive de Primăria Comunei Feldioara, ca parte a strategiei de valorificare a tradiţiilor locale ȋn scopul păstrării și perpetuării acestora. Evenimentul marchează ȋnceputul perioadei sărbătorilor de iarnă, atȃt prin programul tematic pregătit de localnici și invitaţii speciali, cât și prin straiele de sărbătoare pe care localitatea le ȋmbracă ȋncepȃnd cu acest moment.
Parteneriatul strâns cu Liceul “Petru Rareș” Feldioara şi Școala Populară de Arte și Meserii “Tiberiu Brediceanu” Brașov a cărei Secţie Externă funcţionează deja de doi ani la Feldioara, se oglindeşte frumos în programul acestui eveniment care pune în valoare momentele pregătite cu drag de elevii şi cadrele didactice ale celor două instituţii. Evenimentul este ȋncununat de prezenţa extraordinară a doamnei Narcisa Suciu, cea care va aduce spiritul iernii și al Sărbătorii Nașterii Domnului, prin cȃntec și colind românesc, în sufletele tuturor.
Programul detaliat al evenimentului este următorul:
18:00 Deschiderea Festivalului
Fanfara de Juniori Feldioara
Coordonator Matthias Roos
18:25 Clasa de Dans popular a Secţiei Externe Feldioara
Coordonator profesor Mădălina Cherciu
18:45 Recital Andreea Cristea, Alexandru Climescu şi Mara Hodorogea
19:00 Corul Liceului “Petru Rareș” Feldioara
Colinde – Coordonator prof. Vasilică Cotloguţ
19:15 Minirecital la pian – Ingrid Ciubotariu şi Adelina Mailat
Coordonator Raluca Sibian
19:30 Grupul de colindători al Școlii Populare de Arte și Meserii – Brașov
Coordonator profesor George Muraru

19:45 Recital extraordinar NARCISA SUCIU
20:30 Aprinderea luminilor festive ȋn Bradul de Crăciun
“Pogorȃt-a” – Colindul cetei de feciori
Fanfara de Juniori Feldioara
Căminul Cultural Feldioara: Tȃrg tradiţional cu meșteri populari feldioreni și invitaţii lor şi Tȃrg caritabil organizat de elevii Liceului “Petru Rareș” – Feldioara
Intrarea este liberă, ȋn limita locurilor disponibile.
Implicarea partenerilor din localitate se dovedeşte în acest an cu atât mai valoroasă cu cât sprijinul acordat prin sponsorizări face posibilă desfăşurarea acestui eveniment la nivelul făcut deja cunoscut de ediţiile anterioare. Comunitatea devine mai puternică atunci când eforturile administraţiei publice locale sunt susţinute prin parteneriate de nădejde cu noii membrii din mediul economic. În acest fel, bucuria este de ambele părţi, a celor care dăruiesc şi a celor care primesc.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ