Festivalul cetelor de feciori de la Șinca Nouă – Obiceiuri și tradiții autentice din satul românesc

0
1.339 vizualizari
views

Duminică, 28 decembrie 2014, s-a desfășurat cea de a IV-a ediție a Festivalului Cetelor de Feciori „Sus în slava cerului” din Țara Făgărașului, în localitatea Șinca Nouă. De ce la Șinca Nouă? Răspunsul vine chiar de la primarul localității, Dumitru Flucuș, inițiatorul acestui proiect cultural. Pentru că nimeni nu l-a făcut în altă parte, spune acesta glumind, dar mai ales pentru că  zona este foarte bogată în tradiții și obiceiuri și pentru că nu poți trăi aici (la Șinca), fără să fii un iubitor al folclorului si fiu al satului românesc.

Tocmai de aceea scopul festivalului este de conservare a valorilor tradiționale autentice, o păstrare în forma lor brută, pură, dar și de promovare și schimb cultural între cetele de feciori din localitățile din zonă.  Există reguli foarte stricte la Festivalul Cetelor de Feciori, tocmai din dorința de a pune în valoare acele cete care se pregătesc singure din tată-n fiu și care colindă obligatoriu în satul din care provin.

Cu o tradiție păstrată de-a lungul generațiilor, satele și comunele din Țara Făgărașului se pot mândri cu păstrarea valorilor autentice și a obiceiurilor din Ajunul Crăciunului și Anul Nou.

VIDEO – Festivalul Cetelor de Feciori

CDN_2165 (Copy) (Copy) CDN_2179 (Copy) (Copy) CDN_2194 (Copy) (Copy) CDN_2213 (Copy) (Copy) CDN_2215 (Copy) (Copy) CDN_2234 (Copy) (Copy)CDN_2250 (Copy) (Copy) CDN_2265 (Copy) (Copy) CDN_2273 (Copy) (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic