Experiența elevilor Liceului Teoretic ”Ioan Pascu” în Spania, în cadrul proiectului Erasmus+”Eur’Hop”

0
1.103 vizualizari
views

În perioada 7-11 februarie 2022, o echipă formată din prof. Oana Lungu și Maria Popovici și elevii  Victor Cirstoloveanu, Matei Slăvitescu, Roxana Turcu, Rucsandra Giro și Paula Badiu de la Liceul Teoretic ,,Ioan Pascu” Codlea, s-a deplasat în primul schimb de experiență din cadrul proiectului Erasmus+ ,,Eur’Hop”, mobilitate destinată activităților de învățare și formare. Proiectul are ca scop implicarea elevilor în activități de dans și mișcare. Acțiunea a avut loc în orașul Padul, din apropierea orașului Granada, Spania . Aici s-au întâlnit elevi și cadre didactice din țările partenere din proiect:  România, Spania, Ungaria, Turcia, Franța și Croația.

Elevii noștri au fost găzduiți în familii spaniole și au putut utiliza în mod frecvent limba engleză pentru a comunica cu elevii celorlalte țări. Școala ,, Consejería de Educación Cultura y Deporte de la Junta de Andalucia, IES „La Laguna” ” din Padul a fost gazda diverselor activități de dans și workshopuri în limba engleză, la care au participat elevii și profesorii invitați: prezentarea dansurilor pregătite de elevii fiecărei țări partenere ce au avut ca temă principală  ,,Solidaritatea și egalitatea”, prezentarea unui dansator renumit care a contribuit la faima acestui dans, urmărirea unui dans Flamenco, etc . Elevii unității noastre școlare au pregătit dansul ,,Brașoveanca” și l-au prezentat în cadrul serbării organizate de școala gazdă si care a fost transmis de către televiziunea locală.

,, Proiectul Erasmus Eur‘Hop a însemnat pentru mine bogăție culturala, educațională si sociala. Mi-a oferit ocazia de a fi provocat sa-mi exersez cunoștințele de limba engleza, de a-mi testa abilitățile de dans,  de a purta tradiționala ie peste granițele țării, de a observa care este sistemul educațional din Spania, care este percepția lor asupra scolii. Prin acest proiect am  avut ocazia de a interacționa cu tineri din alte tari, precum Spania, Turcia si Croația și de a-mi face prieteni noi, cu care timp de o săptămâna ne-am împărtășit valorile culturale, exprimate in special prin dans tradițional specific zonei in care locuim. La rândul meu  am învățat despre dansurile tradiționale, specifice țărilor mai sus enumerate. Proiectul Eur’Hop, pentru mine a însemnat dezvoltare personală,  iar această experiență, cred că  ar trebui să fie experiența fiecărui elev. Totodată, prin participarea la acest proiect, am avut ocazia de a-mi îndeplini si o dorință personală, aceea de a experimenta bucătăria spaniolă si de a  admira operele de artă ale marelui artist  Pablo Picasso.” (Matei Slăvitescu, elev în clasa a VII-a)

,,Această călătorie  fost o experiență foarte frumoasă pentru mine. Am cunoscut niște oameni minunați si mai presus, ne-am facut prieteni noi.” (Victor Cirstoloveanu, elev in clasa a VI-a)

,,Călătoria in Spania a fost nemaipomenită. O cultură diferită si frumoasă, plină de oameni minunați. Am văzut și multe locuri precum Sierra Nevada, Malaga si Granada. Pe parcursul proiectului am stat la o elevă acasa si pe parcursul zilei am fost la școală si in anumite locuri. Familia la care am stat, m-a gazduit cu bunătate. Pe parcursul proiectului mi-am făcut mulți prieteni. După călătorie, am mai ținut contact cu unii dintre copii. În concluzie, călătoria aceasta a fost minunată și mă bucur extrem de mult pentru faptul ca am participat și în special, pentru că mi-am făcut prieteni noi și am cunoscut si altfel de culturi. (Ana Dănuț- elevă în clasa a VI-a)

,,Călătoria in Spania a fost o experiență de neuitat, în care mi-am făcut mulți prieteni, am aflat despre cultura altor oameni, am vizitat Granada și multe alte atracții turistice. Familia la care am stat a fost foarte drăguță cu mine și mi-au oferit tot ce îmi trebuia, iar fata la care am stat este cea mai drăguță persoană și sper să o pot revedea.Chiar dacă s-ar putea să nu mai revăd niciodată copiii din celalalte țări, care au participat la acest proiect, tot ținem legătura. Acest proiect mi-a adus numai bucurie!” (Paula Badiu, elevă în clasa a VII-a)

,,Vizita in Spania a fost minunată. Familia la care am stat erau oameni primitori, si din experiența asta, mi-am mai făcut niște prieteni noi. Locurile vizitate de noi au fost frumoase, cu o cultura interesantă. Am vizitat multe locuri in Granada (Sierra Nevada, Alhambra, etc) si Malaga. A fost o experiență fascinantă. (Rucsandra Giro, elevă în clasa a VII-a).                                      
,,Proiectul EUR’ HOP a fost pentru mine o  oportunitate care m-a ajutat sa văd locuri noi, să  cunosc oameni noi si să-mi fac prieteni din alte  țări. Pentru mine au fost printre cele mai  frumoase zile din viața mea. Am călătorit cu  avionul, cu metroul, am făcut drumeții montane,  am dansat cu ceilalți copii din țările participante la  proiect. Am mers la liceul din Padul-Granada, unde am participat la ore de istorie, economie si  fizică. Familia care m-a gazduit s-a purtat extraordinar cu mine, iar Andrea, fiica lor, a  rămas prietena mea. Acest proiect a fost foarte  benefic pentru mine.” (Roxana Turcu, elevă în clasa a VI-a).

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic