Excursie la Vulcanii Noroioși și Mănăstirea Ciolanu

0
3.598 vizualizari
views

Duminică, 13 mai 2012, cu un autobuz asigurat de P C Brașov, 40 de codleni au ajuns la Vulcanii Noroioși din Județul Buzău și la Mănăstirea din apropiere (Mănăstirea Ciolanu).

Atmosfera plăcută, zâmbetele copiilor și frumusețea locurilor vizitate au fost ingredientele perfecte pentru o duminică de neuitat. Micul Matei a întrebat când a pășit în curtea liniștită a mănăstirii: ,,În ce lume suntem?”

Mănăstirea Ciolanu are două biserici, situate la o distanță de 100 de metri. Aici există și un muzeu unde pot fi admirate icoane, unele pictate de Gheorghe Tăttărescu prin anul 1886, obiecte de cult și vestminte religioase.

Clădirea bisericii  datează din 1828. Am admirat intrarea sobră, impozantă, căsuțele care formează incinta mănăstirii, biserica mare și cimitirul în miniatură.

Grupul de turiști codleni a vizitat apoi Tabăra de Sculptură Măgura, spațiu inedit pentru a te relaxa în mijlocul naturii privind operele sculptate în piatră. Constituită între 1970 – 1985, este un excepțional muzeu în aer liber, situată pe o suprafață de câteva hectare în zona adiacentă Mănăstirii Ciolanu. Pe pajistea care se întinde pe câteva hectare se află 256 de lucrări din piatră de Măgura, rezultatul a 16 ediții a câte 16 lucrări reprezentând cele 16 secole de atestare documentară a municipiului Buzău (376 – 1976).

Al treilea obiectiv turistic și cel mai spectaculos vizitat de codleni a fost Rezervația Naturală Vulcanii Noroioși aflată pe raza comunei Berca din Județul Buzău. Aceste formațiuni sunt create de gazele naturale care provin de la peste 3000 de metri adâncime, care trec printr-un sol argilos în combinație cu apa din pânza freatică. Gazele împing spre suprafață apa amestecată cu argilă. Nămolul rece iese la suprafață și se usucă în contact cu aerul, formând structuri conice asemănătoare unor vulcani.

Se cunosc pe glob în total circa 1.100 de vulcani noroioși. În Europa mai sunt vulcani noroioși în Azerbaidjan și sub mările Norvegiei. În afara Europei sunt fenomene similare în Siberia, Australia și insula Trinidad din Caraibe.

Mulțumim Asociației Cătălin Muntean pentru apă și alimente. Pachetele au fost pregătite cu hărnicie de tinerii de la Partidul Conservator.

(surse: wikipedia, www.ortodox.ro, www.360rvr.com)

VIDEO – Excursie la Vulcanii Noroioși

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic