Turnul fostei uzine ,,Colorom” Codlea va fi detonat!

2
3.508 vizualizari
views

Colorom Codlea

Turnul celei care a fost cea mai mare fabrică de coloranti și hârtie heliografică din sud-estul Europei (a 3-a din Europa), fabrică ce a avut aproximativ 3000 de angajați, urmează să fie detonat.

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colorom Codlea a fost un simbol local împreună cu Serele Codlea și o mândrie pentru locuitorii orașului. Considerată cea mai mare construcție din oras, turnul va fi demolat vineri, 21 iunie, între orele 14:00-16:00 . Turnul are o înălțime de 110 m.

Scurt istoric…

Inițial, Colorom Codlea a fost o secție de ambalat coloranți a unei fabrici din Germania.  După anii 50 a început construcția unor mici ateliere de fabricat intermediari pentru coloranti. Ulterior acestea s-au dezvoltat pe sectii: sectia A, Sectia B; C; D; E; F; G, sectia K, secția Finisare, sectia aIV-A care se ocupa cu metrologie si KAF-ul (Centrala de Aburi si Forta) și atelierul mecanic.

Aproape de 1990, inainte de revolutie, Colorom Codlea exporta către fosta URSS și în Orientul Mijlociu (Iran, Irak si Afganistan), inclusiv China,  garnituri întregi de tren cu coloranți. Prin anii 80, Colorom exporta inclusiv în Statele Unite ale Americii.

Dupa 1990, Colorom Codlea a intrat în procedura de reorganizare judiciară. Mai exact în august 2005. Acționarii Colorom sunt Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu 69,66%, SIF Transilvania – 27,1% și persoane fizice în urma Programului de Privatizare în Masă – 3,22%.

În mai 2007, omul de afaceri brașovean Maor Zinger a cumpărat cu 7,5 milioane euro activele fabricii, incluzând un teren de 44,8 hectare, unde intenționează să construiască un ansamblu rezidenția. Activele mai cuprindeau și o stație de epurare microbiologică și un baraj de captare a apei din Zărnești.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Turnul fostei uzine ,,Colorom” Codlea va fi detonat! Afla cand? :Regiunea Centru: Alege Capitala!Brasov Capitala regiunii centru, Sibiu capitala regiunii

    […] sursa: codlea-info.ro […]

  2. Stau stramb si incerc sa judec cat mai drept, cu toate ca Dumnezeu nu-mi da acest drept, El ne judeca pe noi toti , dar……….cand vad ca tot , dar tot ceea ce acest popor a cladit intr-un sistem social mort inca din fasa, innainte de a se naste, a fost TOCAT si transformat in bani care au ajuns numai in anumite buzunare , iar cei ce si-au lasat sanatatea in astfel de proiecte comuniste au ajuns sa traiasca de azi pe maine fara bani pentru medicamente sau alte necesitati normale ale omului care a muncit toata viata in mediu toxic , tind sa cred ca Tatal Nostru a uitat de acesti oameni si asta doar pentru ca si ei au uitat de EL !! Doamne ajuta !!

Comments are closed.