Erwin Albu își dorește o fuziune pentru Europarlamentare

0
1.311 vizualizari
views

Proaspătul consilier local Erwin Albu de la Codlea își dorește să candideze pentru un post de parlamentar european, iar pentru aceasta s-a pregătit intens în ultima perioadă de timp, participând la diferite acțiuni cu caracter civic, criticând și arătând cu degetul înspre un sistem social și legislativ care nu funcționează așa cum și-ar dori cetățeanul român.

O fuziune a UPC-ului cu Bucureștiul sub umbrela lui Nicușor Dan i-ar conferi acestuia șanse reale de a-și atinge scopul, unul bine intenționat dealtfel. Iată ce scrie Erwin Albu pe pagina sa de facebook:

Primul partid local din istoria județului Brașov, Uniunea Pentru Codlea, va fuziona în perioada următoare cu Uniunea Salvați România, partidul național constituit de Nicușor Dan, candidatul care a obținut locul al doilea pentru Primăria Municipiului București, alături de Uniunea Salvați Bucureștiul. Astfel, partidul codlean sprijină noua mișcare politică din România și va participa în toamnă la alegerile parlamentare în cadrul noii construcții.

UPC a fost înființat în acest an după modelul USB, a participat la alegerile locale în alianță cu Forumul German în Municipiul Codlea, unde a obținut 3 mandate de consilieri locali ( Erwin Albu , Marius Suranyi și Agache Aurel Dionisie) și locul secund din opt candidați pentru postul de primar pentru activistul civic Erwin Albu, președintele formațiunii.

Pe lângă colaborarea naturală între forțele politice locale nou apărute din municipiul Codlea și București, actuala legislație electorală duce la radierea partidelor noi dacă acestea nu participă singure sau în alianță la două scrutinuri consecutive, în minim 75 de localități, astfel încât constituirea USR la nivel național este pasul cel mai eficient pentru a susține inițiativele locale și a oferi alternativa la clasicele partide profund compromise.

Până la fuziunea care va avea loc în curând, UPC își propune să fie promotorul USR la nivelul județului Brașov, în vederea constituirii de filiale în întreg județul și pentru pregătirea alegerilor parlamentare din 2016

Chiar dacă Erwin Albu a pierdut alegerile locale în fața lui Cătălin Muntean, este posibil ca acesta să aibă șansa de a câștiga la europarlamentare dat fiind faptul că, la nivel național, activistul se bucură de o cu totul altă notorietate.

erwinalbu-upc

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic